Μεγάλη νίκη για το “έξυπνο κράνος” και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Βελιγράδι

Μεγάλη νίκη για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, καθώς το “έξυπνο κράνος” που είχε κερδίσει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό και είχε δώσει στα παιδιά το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ανέβηκε και στην κορυφή της Ευρώπης λαμβάνοντας  το “καλύτερο βραβείο επιχειρηματικής φιλοσοφίας” .

Τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, με την ελληνική σημαία και σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ανέβηκαν στο βάθρο της εκδήλωσης αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα! Η Διευθύντρια Πωλήσεων της Helm.e.t, μαθήτρια της Β’ Λυκείου Θάλεια Ανδριανού, καταχειροκροτήθηκε για την ευστροφία και το ήθος της καθώς παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Zήσαμε μια υπέροχη εμπειρία! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μας που μας υποστήριξαν, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece αλλά και το JA Europe για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε σε αυτό το διαγωνισμό. Όλοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες για να βγάλουν χρήματα, όμως οι επιχειρήσεις δεν δημιουργούνται μόνο να κερδίζει κάποιος λεφτά, αλλά κυρίως για να κερδίζει εμπειρίες και γνώσεις», είπε μετά τη βράβευση της ομάδας η Θάλεια.

«Αυτό το σημαντικό βραβείο έδωσε ώθηση στα παιδιά να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: «Μας έκαναν όλους πολύ υπερήφανους που ξεχώρισαν ανάμεσα σε τόσες πάρα πολύ καλές μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη. Περιμένουμε πολλά ακόμα από αυτή την καταπληκτική ομάδα».

Πολύ υπερήφανοι για τους μαθητές τους δήλωσαν και οι εξαιρετικοί καθηγητές τους που τα συνόδευσαν στο Βελιγράδι και στάθηκαν δίπλα τους όλη τη σχολική χρονιά, η κα Σταυρούλα Κόκκαλη, οικονομολόγος, υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο κ. Κωνσταντίνος Κοτταρίδης, Εικαστικός, υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», η κ. Ευανθία Λουμπρούκου, καθηγήτρια Αγγλικών και η κ. Ελένη Λεμπέση, Χημικός.

Στον πανευρωπαϊκό τελικό στο Βελιγράδι συμμετείχαν ομάδες μαθητών από 39 χώρες.  Το πρώτο βραβείο πήρε η μαθητική ομάδα από την Αγγλία με την επιχείρησή τους και την αντίστοιχη εφεύρεσή τους SURE LIGHT, που αφορούσε το “έξυπνο φρένο”. Τη δεύτερη και τρίτη θέση έλαβαν οι ομάδες μαθητών από Ιταλία, Φιλανδία, αντίστοιχα.

Στο πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης συμμετείχαν 300.000 μαθητές από όλη την Ευρώπη, αλλά στον Τελικό στο Βελιγράδι έφτασαν μαθητές από 39 χώρες μεταξύ των οποίων και οι Καλαματιανοί μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που εκπροσώπησαν την Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης η Μεσσηνία φέτος βρέθηκε με 2 σχολεία να την εκπροσωπούν, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά που κέρδισαν πανελλαδικά με το NOCTUA KIT- Έξυπνο κράνος και προκρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, με την εικονική τους επιχείρηση merokato.eu

Σε όλα αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με τις ιδέες τους απέδειξαν οτι το μέλλον αυτής της χώρας, τα παιδιά, είναι πολλά υποσχόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ