ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ Όρισε το μέλλον σου στο κορυφαίο Ιδιωτικό ΙΕΚ στην Καλαμάτα

Το 2012, εκπαιδευτικοί και στελέχη με καταγωγή από την πόλη και το νομό μας, μαζί με έναν οργανισμό που έχει 25 και πλέον χρόνια παράδοση στην εκπαίδευση ξεκίνησαν μία προσπάθεια, πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Να δημιουργήσουν μια εστία μάθησης και επαγγελματικής αποκατάστασης που να μην είχε τίποτε να ζηλέψει από οποιοδήποτε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ στη χώρα. Έτσι γεννήθηκε το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.

 

Οι ειδικότητες που μπορείτε να βρείτε στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ είναι οι ακόλουθες:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης / Αρχιμάγειρας 

-Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 

-Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής 

-Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου 

-Βοηθός Εργοθεραπείας. 

Στην πάροδο των χρόνων, οι 170 και πλέον απόφοιτοί του βρίσκονται και εκπροσωπούν επάξια το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στην αγορά εργασίας σε ποσοστό άνω του 90%, είτε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Καραϊβική και αλλού). Η επιτυχία  οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, που καθιστούν το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ πρωτοπόρο στην τουριστική και παιδαγωγική εκπαίδευση στην περιοχή :

-Οι καθηγητές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ είναι εξειδικευμένοι στα τουριστικά και παιδαγωγικά επαγγέλματα.

-Εκεί διδάσκουν οι πιο καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας (Costa Navarino, Εlite, Grecotel Filοxenia, Pharae Palace κ.α.)

-Οι σπουδαστές των παιδαγωγικών πραγματοποιούν τα μαθήματά τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επωφελούνται της τεράστιας εμπειρίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην προσχολική εκπαίδευση.

-Η εξειδίκευσή των ανθρώπων του ΙΕΚ επιτρέπει να εφαρμόσουν εξατομικευμένη προσέγγιση στην πρακτική άσκηση και να ταιριάξουν τις ανάγκες των σπουδαστών με αυτές των ξενοδοχείων και των παιδικών σταθμών.

-Το ΙΕΚ βρίσκεται σε έναν ιδανικό καταπράσινο χώρο, σε  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και έχει άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια με τα καλύτερα μηχανήματα.

-Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ΙΕΚ είναι οτι επικρατεί Οικογενειακό κλίμα. Οι ιδιοκτήτες, οι διευθυντές σπουδών, οι εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό έχουν πολύ στενές σχέσεις με τους σπουδαστές σε ένα φιλικό, αλλά και αυστηρό –όταν πρέπει- περιβάλλον. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των σπουδαστών και για αυτό δε διστάζουν να είναι αυστηροί όπου χρειάζεται, αλλά και δίπλα στον σπουδαστή σε όλες τις επαγγελματικές ανησυχίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ φημίζεται για το ότι είναι σαν μία οικογένεια με τους σπουδαστές του.

-Επίσης το ΙΕΚ στηρίζει  τους απόφοιτους όσα χρόνια και αν περάσουν, πράγμα που το γνωρίζουν οι απόφοιτοί. Όσα χρόνια και αν περάσουν λοιπόν ξέρουν οτι μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα των ανθρώπων του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ όταν θα χρειαστούν κάποια βοήθεια. Εξάλλου, όσοι επιθυμούν, συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας και περνούν συνεντεύξεις για θέσεις επαγγελματιών.

ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ , Πρωτοελλαδικού Μεγάρου  Ακοβίτικα Καλαμάτας

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 27210 94277 

Επί

www.iek-orizon.gr

Facebook: Ι.Ε.Κ. ΟΡΙΖΩΝ Καλαμάτας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ