Υπάρχουν πολλές απόψεις για τη δύναμη που έχουν τα λάδια μαλλιών και φυσικά πολλά προϊόντα, που μπορεί πραγματικά να βλάψουν τα μαλλιά σας με τη λάθος χρήση. Η αλήθεια όμως είναι πως ένα εξειδικευμένο λάδι μαλλιών για τις ανάγκες των μαλλιών σας μόνο ωφέλιμο μπορεί να είναι.

Ιδού οι 9 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε λάδια μαλλιών σήμερα!

  1. Ως προετοιμασία για το λούσιμο:

Όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούμε καθημερινά πολλά προϊόντα για να αποκτήσουμε το styling που θέλουμε στα μαλλιά μας, φθείροντάς τα. Μερικές σταγόνες από ένα εξειδικευμένο λάδι μαλλιών θα αναζωογονήσουν και θα μαλακώσουν τα μαλλιά σας, διατηρώντας ταυτόχρονα τα φυσικά τους έλαια.

  1. Ως… spa για τα μαλλιά

Αν δεν έχετε το χρόνο ή τα ευρώ για να προσφέρετε στα μαλλιά σας μια θεραπεία σπα, τότε ήρθε η ώρα να το κάνετε σπιτικά με το λάδι μαλλιών σας! Απλώστε λάδι μαλλιών από τις ρίζες έως τις άκρες και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια μαλακή πετσέτα. Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Μοναδικό αποτέλεσμα!

  1. Για το φριζάρισμα

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την πιο γνωστή και συχνή χρήση των λαδιών για τα μαλλιά. Με μερικές σταγόνες, οι ατίθασες τρίχες θα ηρεμήσουν και θα βελτιώσουν το χτένισμα σας!

  1. Πριν το πιστολάκι

Το πιστολάκι φθείρει τα μαλλιά κι αυτό είναι πλέον γνωστό. Προστατέψτε τα χρησιμοποιώντας ποσότητα λαδιού ίση περίπου με ένα αμύγδαλο και περάστε το στα μαλλιά σας, πριν τα στεγνώσετε. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  1. Για τη ψαλίδα

Όπως και με το πιστολάκι, έτσι και εδώ, το λάδι μαλλιών προστατεύει τις άκρες από τη ψαλίδα, μειώνοντας το άγχος για το κομμωτήριο. Επενδύστε σε ένα λάδι μαλλιών, βάλτε το στην καθημερινή ρουτίνα σας και δείτε τη ψαλίδα να… κλείνει!

  1. Για ένα μοναδικό τελείωμα

Αντί για βαριά προϊόντα που καταστρέφουν τα μαλλιά σας, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα λάδι μαλλιών στα χέρια σας και στη συνέχεια περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και φτιάξετε το styling που θέλετε, απλώς και μόνο με μερικές σταγόνες! Φυσικά, για πιο πολύπλοκα χτενίσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι προκειμένου να σταθεροποιήσετε το χτένισμα σας.

  1. Για μια σωστή πλεξούδα

Πολλές φορές, όμως, επιχειρούμε να κάνουμε μια πλεξούδα και δεν έχει το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Χρησιμοποιώντας όμως ένα λάδι μαλλιών κατά την προετοιμασία, η πλεξούδα θα είναι σαφώς πιο «στρωμένη» χωρίς μαλλιά να πετάνε δεξιά και αριστερά.

  1. Πριν τον ύπνο

Όπως όλες οι ρουτίνες ομορφιάς, τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται αν εφαρμόσετε πριν τον ύπνο. Έτσι και με τα μαλλιά σας, μπορείτε να βάλετε λίγο λάδι μαλλιών πριν τον ύπνο και να κοιμηθείτε σε ένα μαλακό μαξιλάρι. Όταν ξυπνήσετε, θα έχετε μεταξένια μαλλιά!

  1. Για να ξεμπλέξετε τις μπούκλες

Στα μακριά σγουρά μαλλιά, το λάδι μαλλιών είναι σωτήριο και εξυπηρετεί για όλες τις παραπάνω χρήσεις. Πολύ περισσότερο, βοηθάει τα σγουρά μαλλιά να ξεμπλέξουν είτε πριν το χτένισμα, είτε ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μην ξεχνάτε πως τα λάδια μαλλιών έχουν σκοπό να κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν λαμπερά μέσα από την πλούσια υφή τους. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα λάδι μαλλιών κατάλληλο για τον τύπο σας και προσφέρετε στον εαυτό σας εξειδικευμένη φροντίδα και λάμψη!