Το οικόπεδο στο Μάτι που έγινε πύρινος τάφος για 26 άτομα από τις πυρκαγιές

Οι πυρκαγιές με τους δεκάδες νεκρούς στην Αττική αποτελούν πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του πλανήτη, ωστόσο υπάρχει μία πτυχή της τραγωδίας που συγκινεί και αφορά τους 26 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν και πέθαναν σε ένα χωράφι στο Μάτι.

Κάτοικοι και παραθεριστές από το Μάτι, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, κατευθύνθηκαν προς την παραλία. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο το οποίο δεν επικοινωνούσε με την θάλασσα λόγω γκρεμού.

Εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές. Ενα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο κάτω στο γκρεμό και έχασε τη ζωή του. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν σε διπλανό οικόπεδο, στο περίβολο χώρο ενός σπιτιού. Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν.

Ωστόσο, οι φλόγες τους κύκλωσαν, οι 25 εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους είτε επειδή κάηκαν, είτε επειδή πνίγηκαν από τις φλόγες. Κανείς δεν γλίτωσε.

Στο συγκεκριμένο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό και υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί προς τη θάλασσα. Οι άτυχοι άνθρωποι όμως, δεν το γνώριζαν ή δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλωθούν από τη φωτιά, να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, ξέροντας όμως, ότι δεν θα τα έσωζαν…

 

ελεύθερος τύπος

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ