Σε κήπους, βεράντες, μπαλκόνια, εξοχές και παραλίες, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για BBQ μαζώξεις με οικογένεια και φίλους. Για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τα λαχταριστά ψητά σας όμως, δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Ξεκινάτε από την ψησταριά
* Επιλέξτε τη σωστή ψησταριά ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική σας δυνατότητα. Από την άλλη, να θυμάστε ότι οι ηλεκτρικές ψησταριές έχουν οδηγίες που κάνουν το ψήσιμο πιο εύκολο, αλλά το κάρβουνο θέλει μαστοριά.

* Αν επιλέξετε κάρβουνο, προτιμήστε το δρύινο γιατί κρατά περισσότερο και αποφύγετε το πεύκο και το έλατο γιατί πετάγονται! Να θυμάστε: Για να ψήσετε σωστά, πρέπει πρώτα τα κάρβουνα να «χωνέψουν». Έτσι μόλις αποκτήσουν γκρίζα και πυρωμένη όψη είναι έτοιμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr