Στην Καλαμάτα(;) τον Μάρτιο του ’19 εκατοντάδες συνδικαλιστές για το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
ΜΠΟΡΕΙ οι άνθρωποι του τουρισμού στη Μεσσηνία, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις λίγες κλίνες, σε σχέση με την επισκεψιμότητα του νομού, όμως προς το παρόν, όλα βαίνουν… καλώς, με την Καλαμάτα κυρίως, και όχι μόνο, να κερδίζει και στον εναλλακτικό τουρισμό και ειδικά, στο συνεδριακό. Στο πλαίσιο αυτό, του χρόνου, δεν αποκλείεται να διοργανωθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα συγκεντρώσει συνολικά, 700 περίπου άτομα, αφού 500, είναι μόνο οι σύνεδροι! Τον Μάρτιο λοιπόν, του 2019, την περίοδο που η χώρα θα διέρχεται μια «καυτή» προεκλογική περίοδο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), θα καταπιαστεί με τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, των συνταξιούχων και των ανέργων, στο Πανελλαδικό Συνέδριό της, το οποίο μετά την επιτυχία των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ, όπως όλα δείχνουν, θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρου και τους χώρους του, στην οδό Αριστομένους. Εκεί, θα είναι όλων τα βλέμματα στραμμένα, καθώς στα Συνέδρια αυτά, λαμβάνονται καθοριστικής σημασίας αποφάσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι ακόμη πιο μεγάλη, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αξίζει να σημειωθεί, όπως τόνισε στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, πως αυτό, ιδρύθηκε το 1918, από τον Γαβριήλ Νικολόπουλο, γιό του μεγαλέμπορού και τραπεζίτη Νικολάου Νικολόπουλου, ο οποίος παρότι μεγαλοαστός, επηρεασμένος βαθιά από τις σοσιαλιστικές αντιλήψεις και τις επαφές του με το εργατικό κόμμα της Αγγλίας, αφού σπούδαζε στο Μάντσεστερ, προχώρησε στην ίδρυσή του.
«Η ιστορία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, είναι μεγάλη και χαρακτηρίζεται από αγώνες, διώξεις, αίμα, αλλά και κατακτήσεων. Συνδέεται άμεσα με την ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας. Είναι απ’ τα πρώτα ιδρυθέντα εργατικά κέντρα στη χώρα μας. Μεγάλες μορφές συνδικαλιστών πέρασαν απ’ το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας», ανέφερε ο κ. Τσώνης, που στάθηκε και στη συμπλήρωση 8 χρόνων μνημονίων, τα οποία όπως είπε, άντεξε… το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. «Στάθηκε όρθιο, σε αντίθεση με συνδικάτα άλλων χωρών που σε ανάλογες καταστάσεις κατέρρευσαν και συνεχίζουμε να δίνουμε το βροντερό μας παρών».