Σοκ έχει προκληθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό, από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του χάλκινου Ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ, Ντένις Τέν, που κάνει τον γύρω του Web τις τελευταίες ώρες.

Ο 25χρονος στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς έπεσε θύμα δολοφονίας αγνώστων στο Καζακστάν, που τον μαχαίρωσαν στο δεξί του πόδι. Ειδικότερα, οι δύο εγκληματίες επιχείρησαν να κλέψουν τους καθρέφτες του αμαξιού του, αξίας 20.000 δολαρίων και κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αψιμαχίας που ακολούθησε, τον μαχαίρωσαν στον μηρό. Ο  Ντένις Τέν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν δυστυχώς να του σώσουν τη ζωή, επειδή είχε ήδη χάσει περίπου 3 λίτρα αίμα, πιθανότατα από ρήξη της μηριαίας αρτηρίας.

Ο Ντένις Τεν γεννήθηκε στο Καζακστάν, αλλά είχε κορεατική καταγωγή. Το 2014, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Επίσης,  είχε κατακτήσει ακόμη δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα καλλιτεχνικού πατινάζ.