Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής έργα υποδομών στο Δήμο Μεσσήνης – Ποια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης

ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ  προτεραιότητες και δεσμεύσεις του αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, ήταν και παραμένει: «όλοι οι συνδημότες μας -οι επισκέπτες μας, να  ζουν  άνετα σε τόπο φιλικό με το περιβάλλον ,να κινούνται και να μετακινούνται με ασφάλεια αλλά και οι επιχειρηματίες-έμποροι της περιοχής μας  να επενδύουν  σε ένα σύγχρονο και εναλλακτικό περιβάλλον ,σε έναν τόπο που  είναι ο τόπος μας». ¨

Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης στην οποία αναφέρονται τα εξής για τα έργα υποδομής:

«Σε τροχιά υλοποίησης  ,σημαντικά έργα υποδομής του Δήμου Μεσσήνης :

  1. Η αναβάθμιση του ιστορικού-εμπορικού κέντρου ,έργο προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ συνεχίζεται ακώλυτα, χάριν στην υπομονή και ανοχή των συμπολιτών μας ,έργο που πραγματοποιείται σήμερα αλλά θα μείνει για πάντα.
  1. Έχει ξεκινήσει και γίνεται η  βελτίωση  υδραυλικών εγκαταστάσεων των  σχολείων του Δήμου μας, εργασία  800 ευρώ, καθώς οι μαθητές του Δήμου μας πρέπει να μορφώνονται σε υγιή, ασφαλή και άνετα σχολεία.
  2. Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας Νερομύλου κλπ.
  3. Οι υποδομές μας, για να παραμένουν χρήσιμες και χρηστικές χρειάζονται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης .Με προτεραιότητα το  οδικό  δίκτυο έχει ξεκινήσει η κύρια φάση του έργου, αποκατάσταση  ζημιών οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ .Πιο συγκεκριμένα , παρεμβάσεις πραγματοποιούνται, αυτές τις ημέρες, στο δυτικό μέρος της Μεσσήνης ,εργατικές κατοικίες. Ταυτόχρονα εξελίσσεται, το έργο, συντήρηση και επισκευή οδοστρωμάτων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ , με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ροής και μείωση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
  4. Επίσης ,βρίσκονται σε εξέλιξη , παρεμβάσεις του έργου, άρση επικινδυνότητας έργων υποδομής , προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, για τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ