Ποιους κατονομάζει ο 15χρονος αυτόχειρας στο σημείωμα του

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος. Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία.

Οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσουν και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Το 15χρονο αγόρι πριν βάλει τέλος στη ζωή του άφησε σημείωμα που κατανομάζει καποιους νεαρούς που φαίνεται ότι συνδέονται με την απόφασή του.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.

Οι λόγοι που οδήγησαν το 15χρονο που μόλις τελείωσε την Α΄ Λυκείου, να δώσει τέλος στη ζωή του,  φαίνεται ότι συνδέονται με  το bullying που δεχόταν στο σχολείο,  από έξι συμμαθητές τους, τους οποίους κατονομάζει, σε σημείωμα  που άφησε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

O 15χρονος στο τελευταίο του σημείωμα κατονόμασε έξι νεαρούς ως ηθικούς αυτουργούς. Πρόκειται για μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργυρούπολης οι οποίοι αναμένεται ότι θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους γονείς τους. Οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις και από τους καθηγητές του νεαρού, ενώ ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση και συμμαθητές του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πως ακριβώς γινόταν ο εκφοβισμός σε βάρος του.

 

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ