Πετρούπολη: Ο μαρτυρικός θάνατος της 18χρονης Ειρήνης από τον πατέρα της

Κατηγορείται για τον μαρτυρικό θάνατο της 18χρονης κόρης του! Τη γρονθοκόπησε, τη μαχαίρωσε και έβαλε φωτιά για να την κάψει

Φρικιαστικές λεπτομέρειες από τα απίστευτα μαρτύρια που πέρασε μια 18χρονη στα χέρια του αποφασισμένου να την εξοντώσει πατέρα της -που το κατάφερε, αφού προσπάθησε με τέσσερις (!) διαφορετικούς τρόπους- πριν από 11 μήνες στην Πετρούπολη θα έρθουν στο φως την ερχόμενη Δεύτερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο μαρτυρικός θάνατος της 18χρονης Ειρήνης ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές δολοφονίες στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά και άφησε άφωνη την κοινή γνώμη το περασμένο καλοκαίρι.

Selfie της αδικοχαμένης Ειρήνης  με τη μητέρα τηςΤώρα, ο 55χρονος πα-τέρας, που έκοψε το νήμα της ζωής του ίδιου του παιδιού του, θα καθίσει στο εδώλιο για να δώσει εξηγήσεις, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εμπρησμό.

Η τραγωδία που δεν έχει προηγούμενο εκτυλίχθηκε στο διαμέρισμα της οικογένειας στην Πετρούπολη, στις 30 Αυγούστου 2017.

Εκεί, ο κατηγορούμενος Γιώργος Κ. γρονθοκόπησε βάναυσα, μαχαίρωσε και επιχείρησε να στραγγαλίσει την κόρη του, προτού βάλει τελικά φωτιά στο εσωτερικό του σπιτιού. Η άτυχη 18χρονη υπέκυψε τέσσερις ημέρες αργότερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Οπως εξήγησε η μητέρα της Ειρήνης στην αρχική της κατάθεση, ο βίαιος χαρακτήρας του και οι συχνές απειλές του 55χρονου ότι θα κάψει την οικογένειά του ήταν ο λόγος που την ανάγκασε να πάρει το μικρότερο παιδί και να φύγει μόνιμα για την Κέρκυρα.

Κανείς, όμως, δεν πίστευε ότι οι απειλές θα γίνονταν τελικά πράξη με θύμα τη 18χρονη κόρη του, η οποία ζούσε μαζί του εξαιτίας των σπουδών της. «Χωρίσαμε πριν από πέντε χρόνια. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και προβλήματα με τη συμπεριφορά του» τόνισε στην κατάθεσή της η μητέρα της Ειρήνης.

Σε πισίνα με τον μικρό αδελφό της  σε παλαιότερες  ευτυχισμένες μέρες«Ηταν βίαιος. Πριν από λίγους μήνες έφυγα με τον γιο μου για την Κέρκυρα. Η κόρη μου έμεινε πίσω, γιατί σπούδαζε σε ιδιωτική σχολή. Τον τελευταίο καιρό μού ζητούσε να επιστρέψω. Μου έλεγε ότι θα φύγει αυτός από το σπίτι για να μείνω εγώ με τα παιδιά. Πολλές φορές είχε απειλήσει ότι θα μας σκοτώσει και θα μας κάψει».

Σύμφωνα με τη μητέρα, το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο από τον σύζυγό της, όπως αποδεικνύεται από το μήνυμα που της έστειλε δύο ημέρες πριν από το κακό:

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή, γλυκιά μου, για να μάθεις κι εσύ τώρα να ζεις κάθε μέρα από εδώ και πέρα με πόνο και τύψεις. Πόνεσα, πόνεσα πάρα πολύ. Οταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα, σημαίνει ότι είμαστε πλέον και οι δυο ν… Τουλάχιστον θα έρθεις στην κ… Κάτι είναι κι αυτό. Εδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα».

Η ποινικολόγος  Γιάννα  ΠαναγοπούλουΟταν η μητέρα της 18χρονης του ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του μηνύματος, εκείνος αρνήθηκε ότι ήταν ο αποστολέας λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Μα είναι ποτέ δυνατόν εγώ να κάνω κακό στο παιδί μου;».

Οπως αναφέρει στην «Espresso» η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου που έχει αναλάβει πολιτική αγωγή της μητέρας της 18χρονης, η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο έπειτα από σκληρό αγώνα. «Μια συγκλονιστική ποινική υπόθεση, η οποία έπειτα από πολύ μεγάλο αγώνα και μεγάλο κόπο της πολιτικής αγωγής για την απόδειξη της αλήθειας οδηγείται πλέον στο ακροατήριο.

Η μητέρας της άτυχης Ειρήνης, που με τόσο φρικτό τρόπο βρήκε τον θάνατο, έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο κατηγορούμενος».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ