Ξεχωριστή για τη Μεσσηνία η προβολή μέσω του πολιτισμού με τον ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο να καυτηριάζει το έλλειμμα των αρχών

«ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»: ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Η ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΟ… ΠΑΝΤΟΥ, έρχεται η διαφήμιση για τη Μεσσηνία, καθώς πέρα από τους αστέρες της μπάλας και τους επωνύμους που επισκέπτονται τελευταία το νομό, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι είναι επίσης ιδιαίτερα αναγνωρίσιμοι στο δικό τους χώρο και δεν… εγκατέλειψαν ποτέ!
Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ένας από αυτούς, είναι ο Μεσσήνιος ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος απόψε το βράδυ, μαζί με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο, θα προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση, σε όσους βρεθούν στο κάστρο της Καλαμάτας, για να απολαύσουν μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, η οποία ταξιδεύει… παντού! Πρόκειται για την παράσταση  «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…», την σπαρταριστή, μαύρη κωμωδία που σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ…

Η παράσταση αυτή, μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας, καθώς ανέβηκε σε μεγάλα θέατρα, ενώ έτυχε της αποδοχής όλης της Ελλάδας, σε δύο πραγματικά θριαμβευτικές περιοδείες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως την έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει, πάνω από 1,7 εκατομμύριο θεατές, ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται. Για δύο συνεχόμενες χρονιές, ανέβηκε και από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τους δύο τελευταίους χειμώνες, αποτέλεσε την μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης και πέρυσι το καλοκαίρι, πραγματοποίησε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, γνωρίζοντας την ίδια αστείρευτη αγάπη και τεράστια  επιτυχία, όπως και στην Αθήνα.
mpampa-mhn-xanapethaneis

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Δύο αδελφές και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως! Μία μοιρολογίστρα, θέλει… σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό, αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό, έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα, είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας, έχει… βγάλει το Γυμνάσιο!               Σε κάποιους, αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει: «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!», και το σπίτι, αρχίζει να γεμίζει με… πτώματα, από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια… Για την ξεχωριστή αυτή παράσταση, για τη Μεσσηνία, τους νέους ηθοποιούς, τον πολιτισμό, το θέατρο, αλλά και πολλά από τα… παράλογα αυτής της χώρας, μιλά στη «Φ», ο πρωταγωνιστής της και κυριολεκτικά, δικός μας άνθρωπος, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος με κάθε ευκαιρία, προβάλει όπως και όπου μπορεί, τη Μεσσηνία! «Η παράσταση αυτή, έχει φοβερό γέλιο κι εδώ, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο, στον συμπατριώτη μας, τον Αλέξανδρο τον Ρήγα από το Κοπανάκι, ο οποίος είναι πραγματικά, ένα ταλαντούχο πλάσμα. Ξέρετε, ο Έλληνας, λέει σπανία το μπράβο, το παρακαλώ και την συγνώμη και πιστεύω, πως αν η ελληνική κοινωνία καταφέρει να αρθρώσει αυτές τις λέξεις, και μετά τις τοποθετηθεί εκεί που πρέπει, θα γίνει πολύ καλύτερη. Με αυτήν την έννοια λοιπόν, να πούμε μπράβο στα παιδιά, που είχαν αυτήν την έμπνευση και έγραψαν αυτό το καταπληκτικό έργο, το οποίο όπως χωριζόταν στην αρχαιότητα το δράμα, στην τραγωδία και την κωμωδία, είναι ένα δράμα, στο οποίο σημειώνονται οκτώ δολοφονίες! Αυτό που το κάνει επίκαιρο, είναι πως όλα, γίνονται για το χρήμα! Για πέντε… ψωροδεκάρες, ο ένας σκοτώνει τον άλλον. Έτσι άλλωστε φτάσαμε και στο μνημόνιο, με τα ψεύτο… δάνεια και την υπερβολή! Είχαν όλα… ξεχειλώσει», δήλωσε ο ηθοποιός, ο οποίος στάθηκε στην τρέχουσα κατάσταση, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, μπήκε στον κυκλώνα της κρίσης, λόγω λανθασμένων επιλογών και της υπερβολής.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ…  ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ!

 

«Με ρώτησε ένας συνάδελφός σας, αν ήταν καλύτερα τα χρήματα που έπαιρναν οι ηθοποιοί παλιότερα. Ήταν πολύ καλύτερα, για την ακρίβεια ήταν πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε να είναι, γι’ αυτό και φτάσαμε στο μνημόνιο. Ήταν πολλά τα λεφτά που έπαιρνε η κα Μενεγάκη για παράδειγμα, ο κ. Γιαννόπουλος και όλοι οι άνθρωποι του χώρου και όχι μόνο, καθώς οι… αξίες, ήταν υπερεκτιμημένες και δεν υπήρχε μετρό. Αυτό, μας οδήγησε στα μνημόνια, γι’ αυτό και το έργο είναι επίκαιρο», ανάφερε και στάθηκε και στα νέα δεδομένα στο χώρο του θεάματος και του κυνήγι του εύκολου χρήματος και της εφήμερης φήμης. «Πρέπει να μαζευτούμε…  Παλιά, ήταν όλα στην υπερβολή τους και σίγουρα, πολύ πιο εύκολα! Αυτό που πραγματικά πρέπει, είναι να αγαπάμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και μετά να αγωνιστούμε γι’ αυτό. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, όπως τα παιχνίδια τύπου Power of love και όσα βλέπουμε σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι, είναι για λύπηση… Του χρόνου, δεν θα τους ξέρει κανείς και θα πάνε στο ψυχιατρείο…», τόνισε με νόημα ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που επεσήμανε πως στην τέχνη, υπάρχει μεν χώρος για όλους, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά! «Προσωπικά, είναι τιμή μου που με φώναξαν, καθώς από αυτήν την παράσταση, έχουν περάσει πολύ μεγάλοι ηθοποιοί και ο Αλέξανδρος Ρήγας, προσαρμόζει το ρόλο, στην ιδιοσυγκρασία του καθενός», είπε ο ηθοποιός που ερμηνεύει επίσης το ομώνυμο τραγούδι, στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», θα παίζει και στην παράσταση «Η κυρία Ιουλία» και φυσικά, το λατρεμένο του κοινού σήριαλ του Alpha, «Το σόι σου», μέσα από το οποίο, προβάλει όσο και όπως μπορεί, το νομό.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ,Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ!

«Δεν μπορώ να κόψω τον ομφάλιο λώρο με αυτόν τον τόπο», μας είπε, δείχνοντάς μας το δαχτυλίδι που απεικονίζει νόμισμα της Αρχαίας Μεσσήνης, χωρίς το οποίο, κυριολεκτικά δεν πάει πουθενά! «Είναι δική μου πρόταση να έχει αναφορές στη Μεσσηνία το σήριαλ», δήλωσε ο τηλεοπτικός Χαμπέας από τη Μάνη, με τον ηθοποιό να εκφράζει και την πικρία του, για την έλλειψη ανταπόκρισης από τους φορείς του τόπου…

«Έχω κάνει πρόταση στο Δήμο Μεσσήνης να κάνουμε εδώ γυρίσματα, αλλά δεν το δέχθηκαν! Σκεφθείτε πόσο σημαντικό θα ήταν για την περιοχή, να υπάρχουν εικόνες στο 1,5 εκατ. τηλεθεατές που βλέπουν κατά μέσο όρο τα επεισόδια… Πόσο σημαντικό θα να έρθουν εδώ για παράδειγμα, η Αλεξάνδρα με τον Χαμπέα να μαζέψουν ελιές και να πάνε στο Πολυλίμνιο ή την Αρχαία Μεσσήνη», ανέφερε με πικρία, τονίζοντας πως κανείς δεν έχει δει σοβαρά και την πρόταση που έχει καταθέσει για Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, αφού όπως είπε, αυτό που τους νοιάζει είναι ποιος θα το οικειοποιηθεί! «Ο Δήμος Καλαμάτας ή Μεσσήνης, αυτό τους νοιάζει κι έτσι δεν έχει προχωρήσει… Αυτό, όπως και τα μνημεία, ανήκει στον πλανήτη και όχι σε έναν Δήμο! Κανονικά, θα έπρεπε με την ένωση όλων των Δήμων της Μεσσηνίας, να συσταθεί ένας φορέας για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, όπως και για  την αξιοποίηση του σπιτιού της Μαρίας Κάλλας…», δήλωσε ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που προχώρησε ένα ακόμη βήμα πιο… πέρα! Σχολιάζοντας λοιπόν, την τρέχουσα κατάσταση, δεν παρέλειψε διακριτικά μεν, αλλά να αναφερθεί, στην πρόσφατη ματαίωση της παράστασης της Αυστριακής Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών, στην Αρχαία Μεσσήνη, ελέω… αρχαιοφυλάκων. «Δεν κλείνεις έναν χώρο έτσι. Δεν τους μέμφομαι, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος να βρούμε το δίκιο μας; Έρχεται ο ξένος να δει το θαύμα της Ακρόπολης και το βρίσκει κλειστό, είναι ωραίο;», επεσήμανε ο γνωστός ηθοποιός, τονίζοντας πως η Αρχαία Μεσσήνη, ανήκει στον πλανήτη!
Κλείνοντας φυσικά, κάλεσε όλους, να αφήσουν στην άκρη για λίγο τα προβλήματα και να έρθουν απόψε στις 9:30 το βράδυ στο κάστρο της Καλαμάτας, να διασκεδάσουν με την παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

 ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στην παράσταση, πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Γιώργος Γιαννόπουλος,  Ευαγγελία Μουμούρη, Σπύρος Μποφίλιος, Φωτεινή Ντεμίρη, Μάνος Πίντζης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Παρθένα Χοροζίδου και Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Τα εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές και μαθητές, είναι 15 ευρώ και στην προπώληση επίσης 15, ενώ η γενική είσοδος, είναι 18 ευρώ.

Το κείμενο, είναι των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία του πρώτου, τα κοστούμια της Ελένης Μπλέτσα, τα σκηνικά των Μαρίας Αλανιάδη και Αγνής Στασινού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη, είναι ο Αντώνης Αντωνίου.

Εισιτήρια, προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το βιβλιοπωλείο «Όλα χαρτί» και το Viva.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ