Νίκος Καλογερόπουλος: Εδώ “Τρενοτεχνείον” – Κόντρα στην κρίση με πυξίδα τον πολιτισμό!

Τα λόγια περιττεύουν όταν είναι να γράψω για τον μεγάλο καλλιτέχνη, συμπατριώτη μας Νίκο Καλογερόπουλο, που από παιδί ακόμα βλέπαμε στην τηλεόραση από την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Ο ακούραστος ηθοποιός και μουσικός μέσα από μια διαδρομή αέναης τέχνης και κουλτούρας, κόντρα στα σημεία των καιρών. Αλλά όταν ο λόγος του είναι διαχρονικός τότε έχει αξία. Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από τσήμερα στο «Τρενοτεχνείον», που κυριολεκτικά από ένα σκουπιδότοπο τον μεταμόρφωσε σε μια όαση πολιτισμού και έκφρασης, ασχέτως αν αυτός δεν… ποτίζεται από τη δημοτική αρχή και απειλείται με ξηρασία! Στην σκηνή του πολυχώρου βρεθήκαμε με την ευρηματικό και αυτοσαρκαστικό «Καλόγερα», που γύρω του αγναντεύεις το μαγικό ηλιοβασίλεμα της αιώνιας Αρκαδιάς.

ΕΔΩ «ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟΝ» ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Νίκος είπε, “ένα χρόνο δεν ανοίξαμε οπότε έγινε αισθητή η απουσία μας, παραγγείλαμε νέα σκηνή με κόντρα πλακέ θαλάσσης αλλά μας βγήκε κόντρα… χαλάσης”, χαμογελώντας για να υπονοήσει ότι η σκηνή είναι το φως που αποκαλύπτει όλα τα μυστικά! Εξάλλου ο καλλιτέχνης πάνω στη σκηνή τα δίνει όλα. Πρόσθεσε ότι “έγινε διεύρυνση του ρεπερτορίου γιατί κατηγορηθήκαμε ότι ανήκουμε στους κουλτουριάρηδες, οπότε Παρασκευή 20 Ιουλίου με Πάολα και Αναστασιάδη αλλάζουμε την ροή και τα δεδομένα με λαϊκές μελωδίες! Ας ελπίσουμε να μην βρέξει.»

Μας διάβασε ένα από τα πολλά ποιήματά του για την “Κυπαρισσιά Αθηνά” για να μας αποκαλύψει ότι έχει γράψει περίπου 50 τραγούδια στα 6 χρόνια ζωής που ξεκίνησε αυτό το όραμα του «Τρενοτεχνείου» για τον τόπο μας.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-2

Η ΤΕΧΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ…

Για το ποίημα και τα τραγούδια μας εξήγησε ότι “η τέχνη οφείλει να αντέχει στην κρίση και αν τα τραγούδια δεν έχουν πολιτική χροιά θα είναι άνοστα αφού η τέχνη πρέπει να προηγείται της κοινωνίας και να προβλέπει”. Στην κουβέντα μας αποκάλυψε ότι ετοίμαζε φέτος τον “Αριστοφάνη” αλλά δεν κατάφερε να υλοποιηθεί προς το παρόν, υποσχέθηκε όμως  ότι θα το παρουσιάσει του χρόνου με τους Ιππείς του μεγάλου τραγωδού καθώς είναι απίστευτα διαχρονικό κείμενο που ταιριάζει στην χώρα μας.

Προτρέπει να προβληματιστούν οι νέοι, ενώ για το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπογράμμισε ότι περιέχει θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες ενώ στις 17 Αυγούστου ο ίδιος με την κομπανία του, τον Λεωνίδα Μπαλάφα και την Γεωργία Τραγάκη θα ερμηνεύσει πλούσιο ρεπερτόριο, και θα καταλήξει με τον… «Νηστικό δείπνο», που διακωμωδεί την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ

Η εκρηκτική Πάολα εν δράσει επί σκηνής…

Η εκρηκτική Πάολα εν δράσει επί σκηνής…

Σήμερα, λοιπόν, το «Τρενοτεχνείον» υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μεγάλη και απολαυστική νύχτα, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα, με την αισθαντική φωνή της και την εκρηκτική παρουσία της! Όπως απαντά η ίδια στο ερώτημα του «Καλόγερα» στο ευρηματικό διαφημιστικό σποτ: «Τι γίνεται ρε παιδιά σήμερα στην Κυπαρισσία;»

«Της πουτ@@@@ γίνεται, απαντά η εκρηκτική Πάολα! Μια υπόσχεση που οι φανατικοί φίλοι της… έχουν «δέσει κόμπο» και προβλέπεται μεγάλος πανικός το βράδυ στην Κυπαρισσία!

Λάβετε θέσεις, λοιπόν, η ΠΑΟΛΑ είναι εδώ και υπόσχεται να τα δώσει όλα σε μια ατέλειωτη και απολαυστική νύχτα!

flyer-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bd-1

flyer-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bd-2

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ