Κάθε εμφάνισή της 17χρονης κόρης του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου κάνει τους φωτογράφους να στριμώχνονται, τα φλας να αστράφτουν και τους δημοσιογράφους να επαναλαμβάνουν την κλασική ερώτηση: «Θα βαδίσεις στα χνάρια των γονιών σου;». Πλέον η Μαρία Βοσκοπούλου είναι σίγουρη για το τι θα κάνει στο μέλλον!

Το φρέσκο πρόσωπό της μαγνητίζει τα φωτογραφικά φλας, λες και αυτό είναι ένα χάρισμα που κληρονόμησε από τους γονείς της. Στα 17 της, μαθήτρια ακόμη, η Μαρία Βοσκοπούλου είναι αναγνωρίσιμη και συμπαθής. Η αναγνωρισιμότητα, βέβαια, δεν της εξασφαλίζει μόνο μια θετική ανταπόκριση από το κοινό. Υπάρχουν και απροσδιόριστες προσδοκίες που γεννιούνται με το άκουσμα του επιθέτου της. Όπως συνήθως συμβαίνει στα παιδιά των διάσημων και αγαπητών προσώπων, οι κινήσεις τους βρίσκονται συνεχώς στο μικροσκόπιο των θαυμαστών, αλλά και εκείνων που τους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό.

Πολλοί συμμαθητές της δεν έχουν ακόμη αποφασίσει προς ποια επαγγελματική κατεύθυνση θα κινηθούν και είναι λογικό, αφού υπάρχουν ειδικοί που υποστηρίζουν πως η ιδανική ηλικία για να βρεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει είναι τα 32 (!). Για τη Μαρία δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά, αφού έχει βρει την κλίση της και με σιγουριά απαντάει πως «Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με πολλή αγάπη για τις τέχνες, οπότε αναπόφευκτα ήρθα σε επαφή από μικρή με το τραγούδι και την υποκριτική και φυσικά μου άρεσαν». Αυτή η αγάπη δυνάμωσε όταν ξεκίνησε από πολύ νωρίς να ασχολείται με το θέατρο σε πιο συστηματική βάση και να μπαίνει στο περιβάλλον της υποκριτικής. «Ξεκίνησα από μικρή να πηγαίνω σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και τα τελευταία χρόνια στη θεατρική ομάδα του σχολείου» μου λέει. ​

Φαίνεται πως η Μαρία δεν περιμένει ότι οι πόρτες θεάτρων και τηλεοπτικών στούντιο θα ανοίξουν απλώς και μόνο αρθρώνοντας το επίθετό της. Και προφανώς δεν το επιζητά. Δείχνει πως έχει ήδη κατασταλάξει στο πλάνο που θα κινηθεί για τα επόμενα χρόνια. «Σκοπός μου είναι πρώτα να μπω στο πανεπιστήμιο και μετά να φοιτήσω σε δραματική σχολή». Έχοντας η ίδια άποψη για την υποκριτική τέχνη και τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνει κανείς μια –τουλάχιστον– αξιοπρεπή καριέρα, αποφάσισε να κάνει μαθήματα φωνητικής. Στο άκουσμα της απόφασής της, πολλοί έκαναν ένα συγκεκριμένο συνειρμό: «Η κόρη του Τόλη θα γίνει τραγουδίστρια». Ευσεβείς πόθοι… Η 17χρονη μαθήτρια ξεκίνησε τα μαθήματα μεν, αλλά για άλλο σκοπό. «Πιστεύω πως για μια ηθοποιό είναι απαραίτητο να έχει δουλέψει τη φωνή της» σπεύδει να εξηγήσει για την απόφασή της.

Όσες φορές την έχει συλλάβει ο φωτογραφικός φακός, η μελαχρινή έφηβη συνοδεύεται από την καλλονή μητέρα της, την πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου. Η σχέση τους είναι πολύ στενή και είναι επόμενο να έχει βοηθήσει με τις συμβουλές της την κόρη της, για να οικοδομηθεί μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην υποκριτική. Άλλωστε εκεί διακρίθηκε και η ίδια η Άντζελα Γκερέκου, προτού εισέλθει στον πολιτικό στίβο. Θα υποστήριζε κανείς πως αυτή η επιτυχημένη πορεία της μητέρας ίσως να βαραίνει στους ώμους της κόρης, η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη, από την πρώτη της δουλειά, από το πρώτο λεπτό που θα σταθεί στο σανίδι. «Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί. Για μένα η μητέρα μου είναι απλά και ουσιαστικά η μητέρα μου» τονίζει και συμπληρώνει: «Σέβομαι ό,τι έχει κάνει η μαμά μου αλλά θεωρώ ότι είμαι διαφορετική προσωπικότητα και θα ήθελα να ακολουθήσω τα δικά μου βήματα».

Η Μαρία δεν διαφέρει από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της. Ντύνεται casual, βγαίνει πάντοτε εντός των αυστηρών ορίων που έχουν θέσει οι γονείς της, της αρέσει η μουσική και φυσικά ο κινηματογράφος. «Έχω δει πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες. Θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιους, αφού είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ταλέντο» μου λέει όταν τη ρωτάω για τους αγαπημένους της ηθοποιούς. Όταν ανοίγουμε το θέμα των μουσικών προτιμήσεων αναπόφευκτα καταλήγουμε στον μπαμπά της. Φαντάζομαι πως όλοι τη ρωτούν ποιο είναι το αγαπημένο της από όσα έχει ερμηνεύσει και δεν θέλω να αποτελώ εξαίρεση. «“Το λουλουδάκι μου”» απαντάει εκείνη και διευκρινίζει πως ο πατέρας της «μου το είχε αφιερώσει όταν ήμουν μικρή. Γενικά, έχει πει τόσο πολλά τραγούδια που κάθε φορά ξεχωρίζω και άλλο, το οποίο ταιριάζει στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκεται η ζωή μου». Φλερτάροντας με το να γίνω κλισέ, τη ρωτάω αν έχει σκεφτεί να ασχοληθεί με το τραγούδι. «Όλα μπορούν να συμβούν…» απαντά εκείνη, «αλλά προτιμώ να εκφράζεται το τραγούδι μέσα από την υποκριτική».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί ]μαζί με το Έθνος της Κυριακής.