Θρήνος στην Αργυρούπολη – Με λευκά τριαντάφυλλα αποχαιρέτησαν τον 15χρονο

Θρήνος στο τελευταίο αντίο στο 15χρονο μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του. Λίγο  μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης έγινε η  κηδεία του  στον ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης.

 Συγγενείς, φίλοι και παιδιά όλων των ηλικιών ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον Νικόλα

Το κρυφό ημερολόγιο που κρατούσε τους τελευταίους μήνες ο Νικόλας Φ. αλλά και το προφίλ του στο facebook ίσως αποκαλύψουν τι ακριβώς υπέμενε από τους «φίλους» και τους συμμαθητές του, οι οποίοι ανάγκασαν με το ανελέητο bullying το 14χρονο αγόρι να βάλει τέλος στη ζωή του, προτού προλάβει να απολαύσει τις χαρές της.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, που ερεύνησαν με προσοχή το υπνοδωμάτιο του ανήλικου αυτόχειρα, ανακάλυψαν το ημερολόγιο, το οποίο φαίνεται πως είχε αρχίσει να γράφει τους τελευταίους τρεις μήνες το άτυχο παιδί, και το κάνουν φύλλο και φτερό με πολλή προσοχή. 

Μία από τις φράσεις που ξεχώρισαν και προσπαθούν να εξακριβώσουν το νόημά της έλεγε: «Πέρασα ωραία, αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία».

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει και οι αναρτήσεις του Νικόλα στο facebook, καθώς ορισμένες από αυτές δείχνουν την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Σε μία από αυτές, το 14χρονο αγόρι, το οποίο ήταν άριστος μαθητής, άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιος ή κάποιοι τον πρόδωσαν, γράφοντας: «Ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά»!

Η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει πως το παιδί είχε προσπαθήσει να συγχωρήσει αυτούς που έκαναν τη ζωή του εφιάλτη. Ομως, φαίνεται ότι παρά την καλή του θέληση, το μαρτύριό του από τα ίδια πρόσωπα συνεχιζόταν. Τους τελευταίους μήνες ο Νικόλας είχε κλειστεί στον εαυτό του και, παρότι ο ίδιος προσπαθούσε να το κρύψει, οι οικείοι του λένε ότι αυτό συνέβη έπειτα από έναν έντονο καβγά με τον κολλητό του, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η φιλία τους.

Από τότε φαίνεται πως κάποιοι από το φιλικό και σχολικό περιβάλλον του είχαν αρχίσει να τον προσβάλλουν και να τον σχολιάζουν αρνητικά όταν δεν ήταν παρών, όπως προκύπτει από άλλη μια ανάρτησή του στο facebook: «Οποιος δεν έχει τα κότσια να τα πει μπροστά σου, σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου» έγραφε.

Ευχαριστημένος

«Κλειδί» στην απόφαση του 14χρονου μαθητή να φύγει από τη ζωή φαίνεται πως ήταν κάτι που συνέβη στο πάρτι που είχε πάει το βράδυ πριν από την αυτοκτονία του. Οπως δήλωσε μια στενή φίλη του, είχαν περάσει όμορφα στο συγκεκριμένο πάρτι και ο 14χρονος έδειχνε ευχαριστημένος. Ομως, η ψυχολογία του παιδιού επηρεάστηκε αρνητικά από κάποιο απείλητικό τηλεφώνημα με απόκρυψη που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Οπως είπε χαρακτηριστικά η φίλη του, φαίνεται πως οι συνομιλητές του τον προσέβαλαν και τον έβρισαν. Ισως αυτό να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρει τη μοιραία απόφαση και, όταν επέστρεψε στο σπίτι του, να βάλει τέλος στη ζωή του με μια αυτοσχέδια αγχόνη.

Οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει τώρα τις έρευνές τους στον εντοπισμό αυτών που συνομίλησαν μαζί του.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού υπέστησαν σοκ όταν το βρήκαν κρεμασμένο στο υπνοδωμάτιό του και διαλύθηκαν ψυχολογικά όταν διάβασαν το σημείωμα του γιου τους, στο οποίο ανέφερε τα ονόματα έξι συνομηλίκων του οι οποίοι τον έσπρωξαν στην αυτοκτονία και τους οποίους παρακαλούσε να εκδικηθούν, γράφοντας: «Οπως με κατέστρεψαν, να τους καταστρέψετε»!

ΟΙ ΕΞΙ ΝΕΑΡΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη διέταξε χθες το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών. Ο κ. Ζαγοραίος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Ανηλίκων και στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να διενεργήσουν άμεσα την έρευνα και κυρίως να κληθούν να καταθέσουν οι έξι ανήλικοι που κατονομάζει στο σημείωμά του το άτυχο παιδί, ως τους ανθρώπους που τον έσπρωξαν να βάλει τη θηλιά στον λαιμό του.

Ηδη οι έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί του Ανηλίκων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής, όταν η προανάκριση για το συγκλονιστικό περιστατικό πέρασε στα χέρια τους. Οι πρώτοι που θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ είναι οι έξι νεαροί για τους οποίους ο 14χρονος έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους γονείς και τον αδελφό του: «Οπως με κατέστρεψαν, να τους καταστρέψετε».

Οταν το επιστρέψουν οι συνθήκες, οι έμπειροι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από τους γονείς του παιδιού. Προς το παρόν, τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του 14χρονου, γνωστός εστιάτορας της περιοχής και εθελοντής δασοπυροσβέστης, βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ από το θέαμα που αντίκρισαν και τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Στη συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση συμμαθητές και φίλοι του αυτόχειρα, αλλά και οι καθηγητές του στο σχολείο της Αργυρούπολης όπου φοιτούσε.

Παράλληλα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα διερευνηθούν εξονυχιστικά ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου παιδιού και κυρίως οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία έγραφε τις σκέψεις του και ανέβαζε φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες στιγμές του. Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουν οι ερευνητές των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. στο κινητό του 14χρονου Νικόλα, καθώς στα χέρια των αστυνομικών υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία δεχόταν συχνά πυκνά τηλεφωνήματα με απόκρυψη και οι συνομιλητές του έκαναν επικριτικά και προσβλητικά σχόλια σε βάρος του.

«ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Αριστούχος μαθητής, κοινωνικός, που δεν ενοχλούσε, αν και τον ενοχλούσαν, κρατούσε για τον εαυτό του τα προβλήματά του και μοιραζόταν με τους φίλους μόνο χαρές και όχι αυτά που περνούσε. Αυτές οι περιγραφές συμπυκνώνουν την εικόνα που είχαν για τον 14χρονο Νικόλα Φ. οι φίλοι και οι συμμαθητές που περνούσαν μαζί του το μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Αυτοί με τους οποίους διασκέδαζε μαζί στο πάρτι το προηγούμενο βράδυ αδυνατούν να κατανοήσουν την τραγική εξέλιξη της επόμενης μέρας, φέρνοντας στο μυαλό τους τις ξέγνοιαστες στιγμές που πέρασαν. Οι ίδιοι καλούνται να φωτίσουν τις συνθήκες που τον οδήγησαν σε ψυχικό αδιέξοδο και επέλεξε να δραπετεύσει από τη ζωή και το bullying.

«Δεν έδειξε να τον απασχολεί κάτι, δεν ήταν μοναχικός. Ηταν ένα χαρούμενο παιδί, που δεν το ενοχλούσε ό,τι και να του έλεγαν οι άλλοι. Δεν είχα αντιληφθεί να τον κοροϊδεύουν την ώρα του σχολείου, απλώς μπορεί ένα δυο παιδιά να του είχαν πει κάτι, αλλά όχι συχνά» λέει η κοπέλα που μοιραζόταν το ίδιο θρανίο με τον Νικόλα.

Διαφορετική εικόνα δίνει ένας συμμαθητής του 14χρονου, που αναφέρθηκε σε εξωσχολικά άτομα:

«Κάποιοι τον κορόιδευαν, όμως εκείνος δεν απαντούσε και προχωρούσε. Ο ίδιος δεν προκαλούσε προβλήματα, όμως άλλοι τον προκαλούσαν…» περιγράφει.

Αλλη συμμαθήτριά του δηλώνει ότι είχε αντιληφθεί το άγριο bullying εις βάρος του:

«Του έλεγα να απομακρυνθούμε από αυτές τις παρέες, αλλά εκείνος δεν είχε πρόβλημα. Οταν τον κορόιδευαν, αυτός τους απαντούσε. Ηταν παιδιά και από την τάξη, αλλά και από άλλες» συμπληρώνει η φίλη του.

Στην Αργυρούπολη όλοι έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την οικογένεια του παιδιού που της χτύπησε την πόρτα η πιο φρικτή μοίρα… Κανείς δεν περίμενε ότι το αγόρι που έβλεπαν να μεγαλώνει υποδειγματικά θα επέλεγε αυτό το ανατριχιαστικό φινάλε.

Χθες, φίλοι του 14χρονου ανάρτησαν στα προφίλ τους στα social media ένα κείμενο κατά των ανθρώπων που ώθησαν τον φίλο τους να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας; Ορίστε, τώρα πια πάει. Πώς νιώθεις… Για πες… Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα;»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ