Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές. Πως τις νομιμοποιούσαν

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αλλοδαπές, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής και νομιμοποιούσε την παραμονή τους στην Ελλάδα, με σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο κέντρο της Αθήνας, τη Μεσσηνία και τη Μύκονο, συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, 5 Έλληνες και 8 αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, διευκόλυνσης ακολασίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης παραβάσεων της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς κ.λπ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δώδεκα άτομα, Έλληνες, δέκα άνδρες και δυο γυναίκες, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές επιπλέον επτά γυναικών για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε στο πεδίο της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, τουλάχιστον την τελευταία τριετία. Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και με διάφορες υποσχέσεις για νόμιμη εργασία στην Ελλάδα, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους, προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.

Μετά την άφιξή τους, αρχικά τις μετέφεραν σε οικία σε περιοχή της Αττικής, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και ελέγχοντας πλήρως τις κινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση βίας και απειλών τις εξανάγκαζαν να απασχολούνται σε κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας τους και να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν τις αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ιδιοκτήτες παρόμοιων καταστημάτων και κρυφών οίκων ανοχής, στην Αττική ή σε πόλεις της επαρχίας.

Χαρακτηριστικό της οργανωμένης και μεθοδικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι κανόνιζαν τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών και ατόμων που οι ίδιοι εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Στη συνέχεια, κατέθεταν τα σύμφωνα σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και σε αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση σχετικών αδειών παραμονής.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι δράστες προέβαιναν στην υποβολή ψευδών μηνύσεων σε βάρος γυναικών, που κατάφερναν να διαφύγουν από τον έλεγχο τους, επιβάλλοντας σε άλλες αλλοδαπές να καταθέτουν ως μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να καταστήσουν αναξιόπιστες τις ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της οργάνωσης, είχαν εκμεταλλευθεί σεξουαλικά τουλάχιστον 25 γυναίκες, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, δύο αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων σχετικών με τη σύναψη εικονικών γάμων, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για την έκδοση αδειών διαμονής και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ