Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλους – Με περιμένει η γυναίκα μου και ο γιος μου

Βγήκε για δεύτερη φορά από τη φυλακή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος.

 Στις πρώτες δηλώσεις του βγαίνοντας από την φυλακή είπε πως: «Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή, είμαι από το Νοέμβριο του 2017 πρώτα στη Χαλκίδα και μετά εδώ. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος».

Στην συνέχεια ευχαρίστησε «την διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί πράγματι κατάλαβαν», όπως είπε.

«Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίο χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και την θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω», συνέχισε.

«Πάω στο σπίτι μου φυσικά, με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου, η οποία ήταν εδώ χθες, να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, το χρωστώ στην γυναίκα μου, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους γνωστούς και μη, το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βιώνω το διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε το διωγμό εναντίον μου», ειπε.

Τελειώνοντας τόνισε: «Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς να είναι πιο ανθρώπινες».

Ο 80χρονος πλέον, Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου που αναμένεται μέσα στην επόμενη ώρα μίλησαν οι δικηγόροι του.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο πρώην υπουργός έχει μεγάλη αγωνία και ξύπνησε από τις 7 το πρωί.

Όπως είπε ο Γιάννης Παγουρόπουλος: «Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Θα περάσει από το σπίτι. Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές, αλλά για νοσηλεία. Βρίσκεται σε πολύ άθλια κατάσταση. Αν έμενε λίγο παραπάνω δεν ξέρω… Έχει συνέχεια λιποθυμικά σοκ. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγει».

Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών άναψε το «πράσινο φως», κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πρώην υπουργού, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Βγαίνει από τη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος. Απογειωμένη δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ