Εκδήλωση αύριο για την μάχη της Χώρας από ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το παράρτημα Μεσσηνίας ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα  Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης αύριο,  Κυριακή 22 Ιουλίου για την μάχη της Χώρας.(Αγοριλίτσας)

mnhmeio-xora-bebhlosh

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο έχει στηθεί όπως τιμήν των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν όπως 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια όπως Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρισσία. Ήταν μία από όπως όπως μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια όπως Γερμανούς κατακτητές και όπως ντόπιους συνεργάτες όπως ταγματασφαλίτες στη Μεσσηνία.

Τα κατοχικά στρατεύματα και οι ντόπιοι συνεργάτες όπως, υπέστησαν πανωλεθρία!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση: «Η συμμετοχή στην εκδήλωση, είναι η καλύτερη απάντηση στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη βεβήλωσαν το μνημείο (φωτο), αλλά και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη στάση της απέναντι στους χρυσαυγίτες. Αφού με ευθύνη της καθυστερεί αδικαιολόγητα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα τους αθωώνει με την κοινή παρουσία υπουργών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της αυριανής εκδήλωσης:

  • Στις 10 πμ κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών στο μνημείο της μάχης, στο γεφύρι του Μανούσου.
  • Στις 11:30 πμ ομιλία στο Πυργάκι με ομιλητή τον Σαράντο Κουκούμη (φωτό).
  • Λεωφορεία θα αναχωρήσουν για την εκδήλωση, την Κυριακή το πρωί στις 8:30 στην πλατεία της Yπαπαντής.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ