Ένταση, φωνές, απειλές και κατάρες στη δίκη της Δώρας Ζέμπερη

Ένταση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ξέσπασε ο πατέρας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη μόλις πέρασε από μπροστά του ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της κόρης του έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

«Αλήτη, φέρε πίσω το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη και επιχείρησε να επιτεθεί στον κατηγορούμενο, αλλά τον κράτησαν αστυνομικοί.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδης που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με 14 μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη στο Β νεκροταφείο Αθηνών κάθεται στο εδώλιο. 

Ο κατηγορουμένος που είχε αρχικά ομολογήσει την πράξη του, σε συμπληρωματική απολογία του ανακάλεσε, επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη σε κλίμα ηρεμίας ζήτησε κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος, τονίζοντας: «Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε με τον πατέρα της 33χρόνης να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα. «Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών. 

Φωνές και κατάρες από την οικογένειά της

Νωρίτερα, οι συγγενείς της εφοριακού μόλις αντίκρισαν τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της, άρχισαν να φωνάζουν και να εκτοξεύουν κατάρες σε βάρος του. «Παναγιά μου… Φονιά θα πεθάνεις! Αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με…» ούρλιαξε η αδελφή της άτυχης κοπέλας ενώ η μητέρα της φώναζε προς  τον κατηγορούμενο: «Μου κατέστρεψες το σπίτι φονιά, την κατάρα μου να έχεις». 

Ένταση στο δικαστήριο. Ξέσπασε ο πατέρας:: «Φέρε μου πίσω το παιδί αλήτη!» 

Ένταση πριν από λίγο στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Ο πατέρας της εφοριακού στη θέα του δολοφόνου του παιδιού του ξέσπασε και προσπάθησε να του επιτεθεί. «Φέρε μου πίσω το παιδί αλήτη!» φώναξε στον 58χρονο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στα δικαστήρια.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον πατέρα της άτυχης εφοριακού ο οποίος ήταν εκτός εαυτού! 

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος 

Ο 58χρονος, αρχικά όταν συνελήφθη είχε ομολογήσει στην αστυνομία ότι μαχαίρωσε την 32χρονη Δώρα μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο, όπου η κοπέλα πήγαινε κάθε απόγευμα για να φροντίσει τον τάφο ενός πολύ καλού της φίλου. 

Ο άνδρας, όπως αρχικά είχε καταθέσει, επιτέθηκε πισώπλατα στην 32χρονη, της άρπαξε την τσάντα κι όταν εκείνη αντιστάθηκε τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. 

Όμως όλα αυτά τώρα ο φερόμενος ως δράστης τα έχει αναιρέσει, δηλώνοντας ότι άλλοι ήταν εκείνοι που σκότωσαν την άτυχη εφοριακό. 

Μιλώντας τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ισχυρίστηκε ξανά ότι δεν είναι αυτός ο δολοφόνος και πως είπε όσα είπε στην αρχή για να προστατέψει την κόρη του.

«Η κοπέλα από εμένα  έφυγε και ήταν μία χαρά. Δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να έπεσε κάτω. Και να έπαθε αυτό που έπαθε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Έχω ζητήσει την τιμωρία  αυτουνού και το γενετικό υλικό που δείχνει ότι ο τελευταίος  που ήρθε σε επαφή με την κοπέλα είναι και αυτός που της έδωσε  τα χτυπήματα και από εκεί και πέρα πρέπει να τα βρουν. Δεν είμαι εγώ. Ζητώ  συγνώμη αλλά δεν είμαι εγώ. Αναγκάστηκα στην αρχή  να φερθώ έτσι  γιατί έπρεπε να σιγουρέψω το κορίτσι μου. Για να μην έχουμε και άλλο θύμα», είπε. 

Στη δίκη σήμερα ο Μανώλης Σοροπίδης αναμένεται να ζητήσει μέσω του δικηγόρου του αναβολή για να ταυτοποιηθεί το ορφανό dna που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα της κοπέλας. Ο ανακριτής πάντως δεν είχε βρει στοιχεία ούτε καν ενδείξεις ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο στη δολοφονία της. 

Αυτό τώρα που φοβούνται οι αστυνομικοί είναι επεισόδια που ενδεχομένως να ξεσπάσουν σήμερα στα δικαστήρια μεταξύ των συγγενών της κοπέλας και του κατηγορούμενου. 

Η οργή της οικογένειας ξεχειλίζει

«Γιατί το έκανε αυτό;Γιατί το έκανε στο δικό μου παιδί;Ποιος είναι ο λόγος;Δεν τον είχε προκαλέσει Η Δώρα μου δεν είχε προηγούμενα μαζί του», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η μητέρα της Δώρας.

«Αν μπορέσω θα τον κάνω κομμάτια  μέσα στο δικαστήριο… Θα προσπαθήσω… Θα τους πληρώσω με το ίδιο νόμισμα όλους», δήλωσε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες η προσαγωγής του κατηγορούμενου στα δικαστήρια είχε προκαλέσει το ξέσπασμα των συγγενών της Δώρας Ζέμπερη, οι οποίοι προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ