First Lego League Jr Expo – Διαγωνισμός Ρομποτικής από την eduACT και το Κέντρο Πληροφορικής και Δια βίου Μάθησης BitLab

Μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 10.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Πρόκειται για το First Lego League Jr Expo και  Διαγωνισμό Έρευνας, Καινοτομίας και Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών που οργανώνεται από την eduACT  και το Κέντρο Πληροφορικής και Δια βίου Μάθησης BitLab. 

Το  Κέντρο Πληροφορικής και Δια βίου Μάθησης BitLab  πάντα πρωτοπόρο σε ότι έχει να κάνει με την επιμόρφωση των παιδιών γύρω από την τεχνολογία και την ρομποτική, υπόσχεται οτι και αυτή η εκδήλωση θα φέρει τα παιδιά κοντά στην τεχνολογία μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές lego και θα εκπλήξει όλους τους παρευρισκόμενους ευχάριστα με το τι μπορούν να κατασκευάσουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά, κάτω από την σωστή φυσικά καθοδήγηση των ειδικών.

Η eduACT  είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, που στηρίζεται στην εθελοντική δράση νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων, ειδκών στον τομέα της πληροφορικής, καθώς και εκπαιδευτικών. Όραμα της  είναι να συνδέσει τις δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις σύγχρονες απαιτήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και η εξειδίκευση είναι οι δύο πυλώνες που εγγυώνται την οικονομική πρόοδο και προς αυτές θα πρέπει να προσανατολίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα.

Γι’ αυτό κι ο οργανισμός αυτός, δημιούργησε ένα δίκτυο εθελοντών με επαγγελματισμό και πάθος για το αντικείμενό τους, ώστε να συμβάλουν στη διάδοση της καινοτομίας και του δημιουργικού πνεύματος. Αυτό που ορίζει την ταυτότητα της eduACT  είναι οι φιλοδοξίες της . Εισάγοντας την έννοια της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, στοχεύουν στο να αναδείξουν ταλέντα των νέων παιδιών, προσφέροντας το ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται για να δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον των αυριανών καινοτόμων.

 

Το Κέντρο Πληροφορικής και Δια βίου Μάθησης BitLab βρίσκεται στην  Καλαμάτα , στην οδό Καπετάν Κρόμπα 5.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2721 097297 

Επίσης μπορείτε να το βρείτε και στο facebook.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Bitlab (bitlab.gr)

H BitLab έχει τρεις κύριους τομείς δραστηριοποίησης:

-Υπηρεσίες Εκπαίδευσης

-Υπηρεσίες Λογισμικού

-Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις

Υπηρεσίες Εκπαίδευσης

Στην Εκπαίδευση , η bitLab εξειδικεύεται στην εκμάθηση χειρισμού και προγραμματισμού Η/Υ και στην παροχή πιστοποιήσεων από τους μεγαλύτερους φορείς πιστοποίησης στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για τις πιστοποιήσεις και τα μαθήματα θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://bitlab.gr/εκπαίδευση

Υπηρεσίες Λογισμικού

Η bitLab Πληροφορική και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης αναπτύσσει τα δικά της εκπαιδευτικά λογισμικά που χρησιμοποιούνται πρώτα από την ίδια, στη δική της εκπαιδευτική διαδικασία με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευσή τους, πωλώντας τα σε άλλες σχολές – εκπαιδευτικά ιδρύματα.  Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες λογισμικού θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://bitlab.gr/λογισμικό

Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις

Η bitLab Πληροφορική και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνεται και σε επιχειρήσεις προσφέροντας υπηρεσίες τεχνολογίας όπως:

-Μηχανογράφηση

-VOIP Τηλεφωνικά Κέντρα

-Κατασκευή Δικτύων

-Τεχνική Υποστήριξη

-Service Η/Υ & Laptop

αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης όπως:

-Προγράμματα ΛΑΕΚ

-Εκπαίδευση Εργαζομένων – Προσωπικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://bitlab.gr/επιχειρήσεις

 

Την Κυριακή το πρωί λοιπόν στις 10.00 στο Πνευματικό Κέντρο η διασκέδαση συναντά τα lego, την τεχνολογία και την Ρομποτική στο First Lego League Jr Expo και  Διαγωνισμό Έρευνας, Καινοτομίας και Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών. Στο χώρο θα λειτουργεί και έκθεση με τις κατασκευές των παιδιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 fmLife fm 88Entermessinia.gr – Entermessinia TV

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ