ΑΝΕΚ Lines | Η πρωτοπόρος στις θαλάσσιες μεταφορές


Με σύνθημα την πρωτοπορία και επίκεντρο τον επιβάτη, η ΑΝΕΚ LINES έφερε την ποιοτική  εξέλιξη στις θαλάσσιες μεταφορές  συμβάλλοντας  στην ανάπτυξη του κλάδου της ακτοπλοΐας και  ανοίγοντας νέους δρόμους στις θάλασσες  του Αιγαίου και της Αδριατικής.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 10 Απριλίου του 1967, με την επωνυμία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ANEK LINES», με αρχικούς μετόχους απλούς ανθρώπους της Μεγαλονήσου που ήθελαν μεγάλα και ασφαλή πλοία  στα συχνά ταξίδια τους προς την Ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Η δραστηριοποίηση της ΑΝΕΚ στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1970 με τη δρομολόγηση του πρώτου πλοίου της, του αλησμόνητου «ΚΥΔΩΝ», στη γραμμή Πειραιά – Χανιά. Από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξή της  είναι εντυπωσιακή.

Ο μεγάλος και σύγχρονος στόλος της, σήμερα περιλαμβάνει 9 ιδιόκτητα πλοία, ελληνικού νηολογίου, τα οποία είναι πιστοποιημένα με τα Διεθνή Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας ISM & ISPS Systems, ΙSO & HACCP αντίστοιχα.

Διοικείται από 15μελες συμβούλιο και απασχολεί κατά μέσο όρο 900 άτομα σε πληρώματα & Διοικητικές Υπηρεσίες ξηράς. Η έδρα της είναι στα Χανιά, σε ιδιόκτητα υπερσύγχρονα γραφεία, τα οποία διαθέτουν μεγάλο συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας 500 ατόμων.

Από το Δεκέμβριο του 1998, με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, διασφάλισε την ανοδική της πορεία και συνέχισε να επενδύει στην ανάπτυξή της, στη βελτίωση του στόλου της και αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες  και τις προκλήσεις στο ναυτιλιακό χώρο, διεύρυνε το εμπορικό της  δίκτυο, αύξησε τους προορισμούς,  δημιούργησε νέες δρομολογιακές γραμμές, και με εύστοχες στρατηγικές marketing, αυξάνει διαρκώς την αξία στο συνολικό δυναμικό της και το μεγάλο δίκτυο πωλήσεων και πρακτορείων που την αντιπροσωπεύουν, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σχετική εικόνα

Ταυτόχρονα η ΑΝΕΚ με στοχευμένες πολιτικές έχει καταφέρει να διατηρήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο χώρο της διεθνούς και εγχώριας ναυτιλίας. Σήμερα η ΑΝΕΚ LINES ανήκει στην ομάδα των πλέον σύγχρονων ναυτιλιακών εταιρειών, με πανευρωπαϊκή παρουσία και μεγάλο κύρος.

Η ΑΝΕΚ LINES με σχέδιο και προγραμματισμό, με σταθερότητα και δύναμη, με προσήλωση στις αξίες και την διασφάλιση των μετόχων της, ανελλιπώς, για πάνω από 50 χρόνια, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στο κλάδο της ακτοπλοΐας και σε σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και του τουρισμού της Κρήτης, και κατ’ επέκταση της κοινωνίας και του πολιτισμού της. Η εταιρική υπευθυνότητα, η διαφάνεια,  και η κοινωνική αλληλεγγύη, αποτελούν για την εταιρία αναπόσπαστες αρχές στην εξέλιξη της.

 

Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο βρίσκεται διαρκώς κοντά στην κοινωνία διατηρώντας και ενισχύοντας σε ετήσια βάση το θεσμό των χορηγιών.  Ως χορηγός μεταφοράς και ως οικονομικός χορηγός η ΑΝΕΚ στηρίζει τις πιο σημαντικές πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, βοηθάει ιδρύματα και φορείς κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την αρωγή της.  Και όλα αυτά πάντα με κύριο γνώμονα το συμφέρον του επιβατικού κοινού που με την σταθερή προτίμησή του την ενδυναμώνει για να συνεχίζει το ταξίδι της με πλώρη το μέλλον.

Σχετική εικόνα

ΣΤΟΛΟΣ

Η ΑNΕK LINES, παραμένει δυναμικά πρωτοπόρα στους θαλάσσιους δρόμους της Ελλάδας και της Αδριατικής, μεταφέροντας με αξιοπιστία επιβάτες και οχήματα, διαθέτοντας 9 σύγχρονα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

O σύγχρονος και υψηλών προδιαγραφών στόλος της ΑΝΕΚ LINES είναι πιστοποιημένος με τα Συστήματα Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001: 2008 και το Σύστημα Διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας παρασκευαζόμενων και παρεχόμενων γευμάτων HACCP, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣ

Σχετική εικόνα

Υπηρεσίες

Για περισσότερα από 50 χρόνια η ΑΝΕΚ ταξιδεύει με συνέπεια και υπευθυνότητα φροντίζοντας να εξελίσσεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και το συμφέρον των επιβατών της. Τα σύγχρονα πλοία της ΑΝΕΚ προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, ενώ το άριστα εκπαιδευμένο πλήρωμα της εταιρίας εξασφαλίζει στο επιβατικό κοινό άνεση και ασφάλεια σε κάθε διαδρομή.

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες εν πλω και απολαύστε την αυθεντική κρητική φιλοξενία σε κάθε ταξίδι σας με την ΑΝΕΚ.

Αποθήκευση αποσκευών.  Τα πλοία διαθέτουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για τις αποσκευές σας καθώς και ψυγεία για τα οτιδήποτε χρειάζεται συντήρηση. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα πρέπει να βρίσκεστε στον χώρο επιβίβασης 1 ώρα νωρίτερα.

Υπηρεσίες Α.Μ.Ε.Α. τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να απολαύσουν ένα άνετο και φιλόξενο ταξίδι στα πλοία μας. Οι ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες, παρέχουν εύκολη πρόσβαση και άνετους χώρους ενώ διαθέτουν και ειδικά σχεδιασμένες τουαλέτες. Στα πλοία υπάρχουν επίσης κυλιόμενες σκάλες καθώς και ανελκυστήρες για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση των εισιτηρίων σας και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη reception για οτιδήποτε χρειαστείτε εντός του πλοίου.

Φιλοξενία κατοικιδίων . Στην ΑΝΕΚ LINES έχουμε μεριμνήσει έτσι ώστε να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι και προσεγμένοι χώροι σε όλα τα πλοία για τα αγαπημένα σας κατοικίδια. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, δηλώστε τη μεταφορά του κατοικιδίου σας κατά την διαδικασία κράτησης της θέσης σας, και ζητήστε να ενημερωθείτε για τους όρους μεταφοράς.

Καμπίνες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να χαλαρώνετε στο όμορφο και ζεστό περιβάλλον που σας προσφέρουν οι άνετες καμπίνες των πλοίων μας. Δίκλινες, τρίκλινες ή τετράκλινες, εξωτερικές ή εσωτερικές, όλες είναι λειτουργικές και φιλόξενες. Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν οι πολυτελείς καμπίνες Lux με προσεγμένη διακόσμηση, που διαθέτουν επιπλέον μικρό σαλόνι, τηλεόραση, ψυγείο, ενώ περιλαμβάνεται και δωρεάν πρωινό* που προσφέρεται στο a la carte εστιατόριο του πλοίου. Όποια κατηγορία κι αν επιλέξετε, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό των πλοίων μας, είναι στη διάθεσή σας, φροντίζοντας πάντα να κάνει το ταξίδι σας ξεχωριστό!


*H υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στις γραμμές τις Αδριατικής.

Αποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣΑποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣ

  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣΣχετική εικόνα

Γεύσεις

Εστιατόριο self service Στους άνετους χώρους των self service επιλέξτε το μενού που σας ταιριάζει και απολαύστε πιάτα εμπνευσμένα από την Ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, παρασκευασμένα από τους σεφ μας με τέχνη, μεράκι, φρέσκα υλικά και εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο. Η έμφαση που δίνουμε στο ποιοτικό και υγιεινό φαγητό επισφραγίζεται από την πιστοποίηση των πλοίων μας με ISO και HACCP , καθώς και με το ειδικό σήμα ποιότητας ‘Ελληνική Κουζίνα’ του ΕΟΤ στα εστιατόρια των H/S/F OLYMPIC CHAMPION και H/S/F HELLENIC SPIRIT.

Σχετική εικόνα

Εστιατόριο a la carte Στα a la carte εστιατόρια των πλοίων μας, η εμπνευσμένη ατμόσφαιρα, τα εκλεκτά μενού που προτείνουν οι σεφ μας καθώς και το άψογο service θα σας εντυπωσιάσουν. Οι φρέσκιες πρώτες ύλες και το εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε κατά την παραγωγή των εδεσμάτων, αποτελούν εγγύηση για μία πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία. Η πλούσια λίστα κρασιών που διαθέτουμε, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό οινογνώστη και σας δίνει την δυνατότητα να συνοδέψετε άψογα τα Gourmet πιάτα που σας προσφέρουμε.

Εάν είστε λάτρης της παραδοσιακής κουζίνας θα πρέπει να δοκιμάσετε τις γνήσιες κρητικές γεύσεις που προσφέρουμε στις τραπεζαρίες των πλοίων όπως το μοναδικό χανιώτικο μπουρέκι, ντάκο με μυζήθρα, κρητική γραβιέρα και θυμαρίσιο μέλι. Το παραδοσιακό κέρασμα με κρητική τσικουδιά και χαλβά ολοκληρώνει την γευστική εμπειρία ενός ταξιδιού που θα σας μείνει αξέχαστο. Η έμφαση που δίνουμε στο ποιοτικό και υγιεινό φαγητό επισφραγίζεται από την πιστοποίηση των πλοίων μας με ISO και HACCP , καθώς και με το ειδικό σήμα ποιότητας ‘Ελληνική Κουζίνα’ του ΕΟΤ στα εστιατόρια των H/S/F OLYMPIC CHAMPION και H/S/F HELLENIC SPIRIT.

Αποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣ

 Αναψυχή

Πισίνα Κολυμπήστε και χαλαρώστε δίπλα στην πισίνα όλη την ημέρα απολαμβάνοντας τον ήλιο και τα δροσερά ποτά από το pool bar του καταστρώματος με θέα το απέραντο γαλάζιο! Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι πισίνες λειτουργούν μόνο στα δρομολόγια της Αδριατικής και μέχρι την δύση του Ηλίου.

*Δεν διατίθεται στο F/B Αστερίων

Σχετική εικόνα

Καταστήματα εν πλώ Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας ή στους αγαπημένους σας. Στα καταστήματα των πλοίων της ΑΝΕΚ, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από επώνυμα προϊόντα σε ασυναγώνιστες τιμές. Ρούχα, αρώματα, καλλυντικά, ρολόγια, αξεσουάρ, παιχνίδια, κρητικά προϊόντα, ακόμα και εκδόσεις βιβλίων από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, είναι μερικά από τα είδη που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον σας! Για τους φανατικούς μας φίλους, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από προϊόντα με το λογότυπο της ΑΝΕΚ LINES.

Αποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣ

Cafe-Bar Επισκεφθείτε τα φιλόξενα Cafe-Bar των πλοίων μας απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εξαιρετικά ντόπια προϊόντα όπως το Κρητικό καλιτσούνι, γάλα, γιαούρτι ή αφέψημα από παραδοσιακά βότανα όπως το δίκταμο και το φασκόμηλο. Χαλαρώστε, νιώστε τη θαλασσινή αύρα, διαβάστε, ακούστε μουσική, και αφήστε να κυλήσει υπέροχα ο χρόνος πάνω στο πλοίο. Επιπλέον τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε γευστικό γύρο με πίτα, hot dog και κεμπάπ στα εξωτερικά οβελιστήρια.

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Music Bar Χαλαρώστε στο άνετο περιβάλλον που προσφέρουν τα music bars των πλοίων μας απολαμβάνοντας το ποτό σας σε συνδυασμό με την καλή μουσική. Τα music bars είναι στη διάθεση σας μέχρι τις 12 το βράδυ.

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα 

 Υπηρεσίες εν πλω

Καρτοτηλέφωνο, Reception, Τηλεϊατρική, Ασανσέρ/Κυλιόμενες σκάλες,  Ασύρματο Internet,  Ανοικτά Καταστρώματα , Online Internet,  Camping Εν πλώ

 

European Business Awards

Στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ, ηΑΝΕΚ έλαβε το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ,

κατέκτησε την πρώτη θέση στην καρδιά των αναγνωστών του διεθνώς αναγνωρισμένου ταξιδιωτικού περιοδικού CONDE NAST TRAVELLER και αναδείχθηκε η Κορυφαία Ακτοπλοϊκή Εταιρεία Εσωτερικού – Εξωτερικού για το 2009, με ποσοστό 85,78%

Το Βραβείο στην κατηγορία της Καλύτερης Μετασκευής Πλοίου κέρδισε το υπερπολυτελές ΕΓ/ΟΓ «ΕΛΥΡΟΣ» της ΑΝΕΚ LINES από τα ShipPax Award

Η ΑΝΕΚ LINES βραβεύτηκε ως «H Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2008 για την Επιβατηγό Ναυτιλία»

Tο πλοίο της ΑΝΕΚ «OLYMPIC CHAMPION», τον Ιούλιο του 2006, ανακηρύχθηκε «Πρωταθλητής Ευρώπης» σε μια έρευνα που έγινε από τη γερμανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC.

Αποτέλεσμα εικόνας για ANEK ΛΙΝΕΣ

Επικοινωνία

Εδώ μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες ή να δηλώσετε τις παρατηρήσεις σας για τις υπηρεσίες μας.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ακτή Κονδύλη 24, 18545 Πειραιάς
Ωρες & Ημέρες Λειτουργίας: 09:00-17:00, Δευτέρα-Παρασκευή

Τηλέφωνο : +30 210 4197470
Email : customerservice@anek.gr

Στον μεγάλο καλοκαιρινό διαγωνισμό που διοργανώνουν ο Έμφασις 91.8 fm , o Life fm 88  και το Entermessinia , η ΑΝΕΚ LINES προσφέρει στο τυχερό ζευγάρι τα εισιτήρια (πρός και από την Ρόδο) με καμπίνα για να κάνει την μετάβαση τους πιο άνετη και ξεκούραστη.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ