Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ράκος ο γιος του και ο αδερφός του

Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η νεκρώσιμος ακολουθία του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Από το πρωί πλήθος κόσμου πηγαίνει στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Παρών και  Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρά το γεγονός ότι η Φενέρ δίνει αγώνα για το πρωτάθλημα Τουρκίας κόντρα στην Τόφας, στο πλαίσιο των τελικών και με νίκη να κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα, αλλά μερικά πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ.

Ο πατριάρχης του Παναθηναϊκού και μία από τις εμβληματικές μορφές του ελληνικού αθλητισμού, σε ηλικία 89 ετών άφησε  την τελευταία του πνοή και η τραγική ειρωνεία είναι πως το έκανε την ημέρα που  συμπλήρωνε 47 χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να εμπλακεί με τα διοικητικά των «πρασίνων».

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του αδερφού του Κώστα Γιαννακόπουλου, ο Παύλος νικήθηκε τελικά από την πολύχρονη ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Ασθένεια που δεν του είχε επιτρέψει να πει το τελευταίο αντίο στον αδερφό του και πλέον έχουν «φύγει» και οι δύο αφήνοντας μόνο του τον τρίτο τους αδερφό, Θανάση. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ράκος ο μοναχογιός του Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλλά και ο αδερφός του, Θανάσης

Συγκλονιστικές οι στιγμές όταν το φέρετρο βγήκε από το παρεκλήσι για να μεταφερθεί στη Μητρόπολη για να ξεκινήσει η κηδεία. Τα χειροκροτήματα του κόσμου «κάλυψαν» τα πάντα. «Αθάνατος» φώναζαν. Και έως την εκκλησία τον συνόδευαν τα σύνθηματα: «Μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας, Παύλο θεέ για πάντα ανάμεσά μας» και «Εκεί ψηλά, στη Θύρα 13, έχουμε έξι ευρωπαϊκά, τα τρία να κοιτάνε στην Αθήνα, τα τρία προς τον Πειραιά. Κι αν σήμερα, που έφυγε ο Παύλος και πέταξε ψηλά στον ουρανό δεν ξεχάσω τι μου χάρισε ποτέ μου, γι’ αυτό κι εγώ θα τραγουδώ».

Μέσα σε σχεδόν 40 μέρες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχαιρέτισε δυο από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. Πρώτα τον αδερφό του Κώστα και σήμερα τον Παύλο. Έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 13:00, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες τον στήριζαν συνεχώς.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εμφανέστατα καταρρακωμένος από το θάνατο του αδερφού του, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που ήταν εκείνη την ώρα στη Μητρόπολη.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ