Στο… σφυρί λόγω κρίσης το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Καλαμάτα

ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης, αποτελεί για δημοσιονομικούς λόγους, να πωληθεί το κτήριο πρώην Εφεσίων στην Καλαμάτα, όπου παλιά στεγαζόταν το Γαλλικό Ινστιτούτο, ένα κτήριο που αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους, γνωστοποίησε στο δήμαρχο Παν. Νίκα, ο Γάλλος πρέσβης Christophe Chantepy.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρέσβη για την πρωτοβουλία επικοινωνίας και την άμεση πληροφόρηση και του επεσήμανε πως το ενδιαφέρον του Δήμου Καλαμάτας είναι συνεχές για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του ακινήτου αυτού, εδώ και χρόνια. Ο Παν. Νίκας τόνισε ότι η αποκατάστασή του συνιστά πρώτη προτεραιότητα, ώστε να μην ερειπωθεί και να μην αποτελέσει χώρο συνάθροισης αντικοινωνικών στοιχείων. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας είχε υποβάλει στο παρελθόν, στην Πρεσβεία, μελέτη για την αποκατάσταση του κτηρίου με τα συνοδευτικά οικονομικά στοιχεία και πρόταση αξιοποίησής του.
Ο δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν υπεισέρχεται στην απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης για πώληση του ακινήτου, καθώς πρόκειται για ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους και επιθυμεί να διευκολύνει τη διαδικασία, κάτι που – όπως γίνεται αντιληπτό – θα διευκολύνει και την αποκατάσταση του κτηρίου.
Πέραν αυτού, ο Γάλλος πρέσβης ενημέρωσε το δήμαρχο Παν. Νίκα ότι η πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε στην Καλαμάτα προ ημερών, για τη σύσταση παραρτήματος της Alliance Française στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεν υποστηρίζεται από γαλλικής πλευράς.
Κλείνοντας, ο δήμαρχος εξέφρασε εκ νέου ευχαριστίες προς τον πρέσβη για την επικοινωνία, τόνισε τα φιλικά αισθήματα των κατοίκων της περιοχής μας προς τη Γαλλία και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Καλαμάτα, πρόσκληση η οποία και έγινε αποδεκτή!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ