Πριν δύο περίπου μήνες η Σταματίνα Τσιμτσιλή έγινε μανούλα για τρίτη φορά. Η παρουσιάστρια και ο σύζυγός της, Θέμης Σοφός, είναι μαζί επτά χρόνια και παρά την απόκτηση των δυο κοριτσιών τους ήθελαν πολύ και ένα γιο, επιθυμία που πραγματοποιήθηκε και τους έδωσε μεγάλη χαρά και ευγνομωσύνη.

Για το πώς έχει διαμορφωθεί πλέον η καθημερινότητά της με τα τρία παιδιά μίλησε ηπαρουσιάστρια στο περιοδικό TV Έθνος και τον Αλέξη Μίχα. Η Σταματίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της το έκρυβε από τους δημοσιογράφους καθώς και στο λόγο που έδωσαν δυο ονόματα στο γιο τους, το Ιωάννη Εφραίμ.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξή της

Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα μετά την έλευση του μωρού;

Αρκετά. Πριν επιστρέψω στη δουλειά, ήταν λίγο πιο εύκολα, με την έννοια ότι τα κορίτσια έφευγαν από το σχολείο και προσπαθούσα κάπως να αναπληρώσω τι χαμένες ώρες ύπνου. Τώρα δεν ξέρω που να πρωτογυρίσω… Στο «μαμά» της Νάγιας και της Μαίρης, στο μωρό; Ευτυχώς, έχω πολλή βοήθεια και από τον Θέμη και από την μητέρα μου και από την πεθερά μου.

Το τρίτο παιδί ήταν κάτι που θέλατε ή ήρθε ξαφνικά;

Οχι. Ήταν κάτι που το θέλαμε. Αγαπάμε πολύ τα παιδιά. Είχαν μεγαλώσει τα κορίτσια και νιώθαμε έτοιμη για ένα ακόμη μωράκι.

Ήθελες αγόρι;

Ναι, ήθελα, αλλά δεν το πολυέλεγα στον εαυτό μου, καθώς θα ήταν άδικο να απογοητευτώ, αν ερχόταν ακόμη ένα κοριτσάκι. Αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ήταν “να είναι γερό το παιδί, ο Θεός ξέρει”.

Πώς αντέδρασε ο Θέμης όταν του ανακοίνωσες το φύλο;

Ήμασταν μαζί στον γυναικολόγο. Ρωτούσαμε τον γιατρό μας, τον Βαγγέλη Δεδούλη, που είναι φίλος μας: “Σίγουρα, Βαγγέλη;”. Κάναμε καιρό να το πιστέψουμε, γιατί ξέρεις, στην αρχή σ’ το λένε και με μία επιφύλαξη. Συγκινηθήκαμε πολύ.

Ιωάννης-Εφραίμ το όνομα του παιδιού. Πώς το επιλέξατε;

Είμαστε παραδοσιακοί σε αυτά τα ζητήματα. Ιωάννης ήταν το όνομα του πεθερού μου. Το δεύτερο όνομα προέκυψε από το γεγονός πώς ο Θέμης και εγώ έχουμε προστάτη τον Άγιο Εφραίμ. Εγώ επισκέπτομαι την μονή από μικρή ηλικία. Ο Θέμης είναι δικηγόρος της μονής, ενώ ήταν και ο πατέρας του. Όλο αυτό ήταν κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει από το πρώτο ραντεβού μας. Από την πρώτη φορά, λοιπόν, που έμεινα έγκυος είχαμε πει πως, εάν είναι αγοράκι, θα του δώσουμε και το όνομα του Αγίου Εφραίμ.

Η χρονιά άρχισε με μπαράζ δημοσιευμάτων. Αρχικά με το “είναι, δεν είναι έγκυος η Σταματίνα”, μετά με το φύλο του μωρού. Σε πίεσε όλο αυτό;

Ίσως και εγώ να έφταιξα, με την έννοια ότι σε κάποιους, αν δίνεις χώρο, εισβάλλουν στην προσωπική σου ζωή. Βέβαια, πρέπει να σου πω ότι δεν με άγχωσε όλο αυτό τόσο όσο στην αρχή του γάμου μου, που πριν έρθουν τα κορίτσια είχα τις δύο αποβολές. Ήμουν φρεσκοπαντρεμένη, και με ρωτούσαν “δεν θα κάνεις παιδί;”.

Πώς αποφάσισες να μοιραστείς αυτό το συμβάν με τον κόσμο;

Όταν έγινα μητέρα και ο πόνος καταλάγιασε, θέλησα να το μοιραστώ, γιατί πλέον το περνούν πολλές γυναίκες. Θεώρησα χρέος να το κουβεντιάσω ανοιχτά. Και ήθελα να περάσω το μήνυμα πως μία γυναίκα που αποβάλλει δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνει έγκυος στη συνέχεια.