Σε εξέλιξη το deal ΤΕΜΕΣ με την ΤΕΡΝΑ για την επέκταση της Costa Navarino

 Με στόχο το 2021 να έχουν κατασκευαστεί ξενοδοχειακές υποδομές στη Γιάλοβα και δύο νέα γήπεδα γκολφ στην περιοχή «Κυνηγού», ξεκίνησαν, οι εργασίες από την ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την κατασκευή μεγάλου μέρος των υποδομών που σχετίζονται με την επέκταση της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο και στη Γιάλοβα.

Τα δύο αυτά έργα, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν λεπτομέρειες, θα αλλάξουν άρδην ολόκληρη την περιοχή, ενώ αναμένεται να έχουν και επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία  της Μεσσηνίας, όπου υπάρχει σχεδιασμός για ανάπτυξη παράλληλων επενδυτικών σχεδίων, μικρών και μεγάλων από ιδιώτες αλλά και ομίλους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επειδή πρόκειται για απαιτητικές υποδομές, με περιορισμένο χρόνο υλοποίησης η ΤΕΜΕΣ προχώρησε στη συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ, η οποία θεωρείται από τις αρτιότερες στον κατασκευαστικό κλάδο. Άλλωστε, το γεγονός ότι στόχος της ΤΕΜΕΣ είναι τα δύο συγκεκριμένα έργα να τεθούν σε λειτουργία το 2021, κάνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή ανάμεσα στην Γιάλοβα και την Πύλο έχουν ξεκινήσει εργασίες, οι οποίες αναμένεται να εντατικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου.

Το νέο deal της ΤΕΜΕΣ με την ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους εξηγείται, καθώς το ανάλογο με τις κατασκευές στην Costa Navarino με εταιρικά σχήματα συμφερόντων Μπόμπολα παρουσίασε σημαντικά προβλήματα με τις δύο πλευρές να βρεθούν σε αντιδικία, η οποία παραμένει άγνωστο αν έχει διευθετηθεί!

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ