Σήκω Φωτέα να τους δεις! Παιχνίδια και αθλιότητες με την αίθουσα «Παν. Φωτέας» στο Διοικητήριο…

  • ΑΛΛΑΞΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΠΟΥΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ «ΚΟΥΜΑΝΤΟ» ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

  • ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΣΤΙΧΟΣ τραγουδιού του Κοτονιά ή της Ζουγανέλη, υπόθεση για τούρκικο σήριαλ και σίγουρα, αν ζούσε ο Σπαθάρης, μια… φαεινή ιδέα, για μια ακόμη περιπέτεια, του αγαπημένου ήρωα του Θεάτρου Σκιών, που θα μπορούσε εύστοχα να τιτλοφορηθεί: «Ο Καραγκιόζης κλειδοκράτορας», αποτελούν όσα εξακολουθούν να διαδραματίζονται στο Διοικητήριο, το οποίο στεγάζει την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Μετά την ανακάλυψη του «κοριού» και το… σχίσμα, τα δύο στρατόπεδα, έχουν τα… όπλα επ’ ώμου και περιμένουν πως και πώς να πατήσουν τη σκανδάλη, η οποία, ενίοτε, δίνει… σκυτάλη σε άλλα, βαρύτερα, του… βεληνεκούς χειροβομβίδας!
Χθες, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, στην οποία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ανέθεσε την ευθύνη της παρακολούθησης, του συντονισμού, της αποτελεσματικότητας του συνολικού έργου και των δράσεων της Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον ίδιο, δίνοντάς της το «ρόλο Μαντά και Αλειφέρη» μαζί, είχε την πρώτη μεγάλη κόντρα, με τη χωρική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, η οποία φυσικά, δε λέει να παραιτηθεί! Αφορμή, στάθηκε ένα κλειδί!
Η κα Μπούζα, που πιστεύει πως μάλλον το είχε η κα Αλειφέρη, κάλεσε κλειδαρά και άλλαξε το μηχανισμό στην αίθουσα συσκέψεων του 4ου ορόφου «Παναγιώτης Φωτέας» και εκτυλίχθηκαν –ξανά- σκηνές απείρου κάλλους, με υπηρεσιακό παράγοντα να δηλώνει με νόημα «Σήκω Φωτέα να τους δεις»…

ΟΙ ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, αφού ξεκαθάρισε πως οι οποιεσδήποτε κινήσεις υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, περιβάλλονται πάντοτε από τη νομιμότητα και γίνονται κατόπιν εντολών του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ανέφερε πως η Διοίκηση, θέλησε να προσχωρήσει στην εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας, προχωρώντας σε χωροταξική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, όπως αποφάσισε ο Τατούλης. «Ο τρόπος συμπεριφοράς κάποιων με φωνασκίες στους διαδρόμους, προσβάλει τη Δημόσια Διοίκηση κι εμείς δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε τον φωνασκούντα να συνεχίσει αυτήν την άσχημη συμπεριφορά», ανέφερε με νόημα φωτογραφίζοντας την Ελένη Αλειφέρη, η Αντωνία Μπούζα, τονίζοντας πως πάνω απ’ όλα, είναι το κύρος της Διοίκησης.
«Η κα Αλειφέρη έχει ενημερωθεί εγγράφως, για την ανάληψη καθηκόντων στην Περιφερειακή Ενότητα από εμένα, όπως και από τους περιφερειακούς συμβούλους Γκούνη και Χρονά, όμως συνεχίζει να κωλυσιεργεί και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει», δήλωσε, κάνοντας λόγο για δυσλειτουργίες, που επηρεάζουν την απόδοση έργου. Η νέα θεματική αντιπεριφερειάρχης βέβαια, δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τις δυσλειτουργίες αυτές, όπως τις χαρακτήρισε, έκανε όμως μερικές αναφορές, όπως στην κατάσταση των μηχανημάτων έργου, που όπως είπε δεν είναι καλή και δεν έγιναν ενέργειες να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή το αίτημα για την αποκατάστασή τους ή στις υδατοδεξαμενές, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν προβλήματα, τα οποία λύθηκαν τώρα.

dioikhthrio-kleidaria

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ… ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΤΟΥ «ΣΗΡΙΑΛ» ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ…!

Ας έρθουμε όμως σε όσα σημειώθηκαν χθες! Η κα Μπούζα, ισχυρίστηκε πως ο 4ος όροφος, χρειάζεται χωροταξική αναδιάρθρωση, λόγω της παρουσίας όχι μόνο της δικής της και των κ. Γκούνη και Χρονά, αλλά της συχνής παρουσίας του περιφερειάρχη, ο οποίος όπως είπε, βρίσκεται κάθε εβδομάδα στην Καλαμάτα, για να μπορεί να επιλύει ζητήματα της Μεσσηνίας. «Έχει δοθεί έγγραφο την κα Αλειφέρη, η οποία αρνείται να το εκτελέσει! Ο περιφερειάρχης, εκπροσωπεί τη Διοίκηση και την Περιφέρεια, είναι ο επικεφαλής όλων των Ενοτήτων και αυτό, προϋποθέτει την ανάλογη αίγλη, αφού θα πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις και δεν μπορεί να είναι στριμωγμένος σε ένα γραφείο με τους συνεργάτες του όρθιους», δήλωσε η Αντωνία Μπούζα, η οποία έψαχνε κλειδί για την αίθουσα συσκέψεων, ώστε να διευθετηθούν τα της αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό, ήταν… άφαντο! «Δεν υπήρχε πουθενά ένα κλειδί, καθώς βρίσκονταν μόνο, απ’ ότι φάνηκε, στα χέρια της κας Αλειφέρη», ανέφερε η νέα αντιπεριφερειάρχης, η οποία ζήτησε να αλλάξει η κλειδαριά και τα νέα κλειδιά να δοθούν στους υπευθύνους. «Όταν χρειάζεται η Διοίκηση να χρησιμοποιήσει την αίθουσα «Παν. Φωτέας», πρέπει να μπορεί να το κάνει, αφού δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, όπως κανένας χώρος εδώ! Όσο για την αλλαγή κλειδαριών, δε σημαίνει ότι τα κλειδιά, τα πήρε η Διοίκηση, θα τα έχει ο υπεύθυνος της υπηρεσίας», τόνισε η κα Μπούζα, η οποία επεσήμανε πως η Ελένη Αλειφέρη, αρνείται πεισματικά να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και… άφησε τους πολίτες να κρίνουν όπως είπε, τη συμπεριφορά της! «Αν νομίζει πως οι ενέργειές της καλύπτονται από νομιμότητα, πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί διαφορετικά, ενώ δεν μπορεί να ερμηνεύει διατάξεις του νόμου, τη στιγμή που έχουν ληφθεί αποφάσεις όπου της ζητείται να παραιτηθεί. Αφήνω επίσης, στην κρίση των πολιτών, το γεγονός ότι αγνοεί τον περιφερειάρχη, την Εκτελεστική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο, που της έχουν ζητήσει να παραιτηθεί», δήλωσε και στο σημείο αυτό, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, αναφορικά με το νόμο 3852, που είναι ξεκάθαρος στις αρμοδιότητες που δίνει στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, οι οποίες έχουν να κάνουν εκτός από το Συντονιστικό Όργανο για την Πολιτική Προστασία και με την εποπτεία και το συντονισμό των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΟ «ΚΕΝΟ» ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

«Ο νόμος 3852 ορίζει ότι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης εκτελεί τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής και ανάλογα, συντονίζει και εποπτεύει το έργο των υπηρεσιών. Όταν έχει αρθεί η Διοίκηση των υπηρεσιών από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, δεν μπορεί να συντονίσει», δήλωσε επίμονα η Αντωνία Μπούζα, δίνοντας τη δική της ερμηνεία και εμμένοντας στη θέση της, πως η κα Αλειφέρη παρανομεί. «Όταν η Εκτελεστική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο, δε δίνει καμία εντολή στην κα Αλειφέρη και έχει τεθεί εκτός παράταξης, δεν μπορεί να εποπτεύσει καμία υπηρεσία! Την ευθύνη πλέον την έχει ο περιφερειάρχης! Η νομιμότητα, είναι να σέβεται τις αποφάσεις της Διοίκησης, να μπορεί η Διοίκηση να εισέρχεται σε όλους τους χώρους του Διοικητηρίου και να μην είναι κλειδωμένοι! Επίσης, δεν επιτρέπεται να φωνασκεί κανένας στους διαδρόμους και να απευθύνεται απρεπώς και αγενώς απέναντι  στους υπαλλήλους», είπε και τόνισε πως η Μεσσηνία με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Αρχής και όλων όσοι την απαρτίζουν, θα προχωρήσει μπροστά και θα πράξει το έργο που έχει ανάγκη ο κόσμος. «Θα αλλάξει προς το καλύτερο σε πάρα πολλούς τομείς, αφού έχουν διαπιστωθεί κωλυσιεργίες και προβλήματα που είμαστε διατεθειμένοι να τα αλλάξουμε», επεσήμανε η Αντωνία Μπούζα, η οποία ξεκαθάρισε πως κλήθηκε ήδη ο υπεύθυνος, να ενημερώσει ακριβώς, ποιοι έχουν κλειδιά και ποιοι μπαίνουν μέσα στους χώρους του Διοικητηρίου και πως σε αντίθεση με όσα πολλοί από τους ίδιους τους υπαλλήλους ισχυρίζονται, η κατάσταση αυτή, δε δημιουργεί πρόβλημα στη δουλειά τους.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ  ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η Π.Α.

«Οι υπάλληλοι, που έχουν αίσθημα καθήκοντος, προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθούν, υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου δημιουργούνται ζητήματα με τη συμπεριφορά της κα Αλειφέρη, η οποία πολλές φορές τους έχει απειλήσει! Είμαστε διατεθειμένοι να προστατέψουμε και τους υπαλλήλους και τη Διοίκηση», ανέφερε καταληκτικά η Αντωνία Μπούζα, ενώ χθες ένας από τους διευθυντές μάς είπε πως στο εξής, τουλάχιστον για «ευαίσθητα» θέματα, θα εκδίδονται μόνο δελτία Τύπου και δε θα γίνονται δηλώσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ