Ρουβίκωνας: 20 συλλήψεις για την απόπειρα εισβολής στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 20 προσαγωγές αντιεξουσιαστών – μελών του «Ρουβίκωνα», που προσπάθησαν να μπουν μέσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρωί της Δευτέρας. Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εξωτερική φρουρά αντέδρασε αμέσως, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για πιθανή «παρέμβαση» των αντιεξουσιαστών ήδη από την Κυριακή.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μερικά από τα κορυφαία στελέχη του Ρουβίκωνα, μερικά από τα οποία δικάζονται αύριο το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για προηγούμενες ενέργειες τους.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι: διατάραξη οικιακής ειρήνης, απείθεια, διέγερση, διατάραξη συγκοινωνιών.

H ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».

Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Το γεγονός ότι αποκλείστηκαν άμεσα από τη φρουρά 20 άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ