Πλήθος κόσμου στo τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Πλήθος κόσμου, παραγόντων, προπονητών, διοικητικών στελεχών και κυρίως απλών φιλάθλων του μπάσκετ και του Παναθηναϊκού, περιμένει ευλαβικά να φθάσει η σειρά του για να αποτίσει φόρο τιμής στην σορό του Παύλου Γιαννακόπουλου, η οποία από νωρίς το πρωί σήμερα έχει εκτεθεί σε λαϊκο προσκύνημα, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 15:00 και θα ακολουθήσει, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, η ταφή του 89χρονου επιχειρηματία, στο Α΄ Νεκροταφείο.

Συντετριμένος ο γιός του και η σύζυγό του

 

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο παρεκκλήσι, συντετριμμένος, ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήρε την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό και γενικότερα στο μπάσκετ.

Ο Ζοτς ήρθε στην Αθήνα για να αποχαιρετίσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο κι αναχώρησε στις 10:00 ξανά για την Τουρκία, καθώς απόψε η Φενέρ δίνει αγώνα για το πρωτάθλημα Τουρκίας κόντρα στην Τόφας, στο πλαίσιο των τελικών και σε περίπτωση νίκης θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

“Παρών” κι ένας απο τους καλύτερους τερματοφύλακες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο οποίος όπως είπε μέσα στην εκκλησία «δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Είναι μεγάλη απώλεια. Έκανε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό».

Ο Απόστολος Κόντος, που μετην ομάδα του Παναθηναϊκού κατέκτησε 9 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, εμφανώς συντετριμμένος είπε ότι «ο Παναθηναϊκός θρηνεί και όλος ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί».

Εκεί και ο Πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Παρόντες πολλοί φίλαθλοι από διάφορα σημεία της χώρας, όπως μια παρέα από την Ηγουμενίτα που αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο με ένα πανό.

O παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Σπύρος Λιβαθηνός, εμφανώς συγκινημένος είπε «για εμάς είναι οικογένεια ο Παναθηναϊκός. Γεννηθήκαμε εκεί και μεγαλώσαμε με τον Παύλο, με τον Θανάση, με την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Είναι μεγάλη η θλίψη και η πίκρα», ενώ ο Τότης Φυλακούρης, συντετριμμένος, αρκέστηκε να πει «ήταν Θεού άνθρωπος».

Οι καρδιές ράγισαν όταν στην Μητρόπολη, καθώς πλησίαζε η ώρα για την εξόδιο ακολουθία έφθασαν ο αδελφός του Θανάσης, συνοδοιπόρος μιας ζωής του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και ο γιός του εκλιπόντος και διάδοχος του στην ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ, εσχάτως και στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, Δημήτρης, “Διαλυμένοι” κι οι δύο, έμοιαζαν να έχουν χάσει την γη κάτω απο τα πόδια τους.

O πολιτικός κόσμος “παρήλασε” στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να “αποχαιρετήσει” τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει την εμφάνισή του στο χώρο περίπου στις 14:30. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αφίχθη στον χώρο, είπε το τελευταίο “αντίο” στον εμβληματικό παράγοντα και επιχειρηματία και αποχώρησε.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι παρουσίες των Κώστα Καραμανλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη.

 

ant1news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ