Παρουσιάστηκε στην Αθήνα με διακεκριμένους ομιλητές το νέο βιβλίο του Μεσσήνιου Θαλή Μυλωνά «Κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα»

 ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ του συμπατριώτη μας (από τα Πλατάνια Τριφυλίας) κορυφαίου δικηγόρου-διεθνολόγου Θαλή Μυλωνά ««Κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα», παρουσιάστηκε  την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του ΕΒΕΑ στην Αθήνα.
Του ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ

Στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι εκδόσεις «ΡΗΣΟΣ» και ο Ιωαν. Γιαννάκαινας, το νέο βιβλίο παρουσίασαν κορυφαίοι ομιλητές και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου (άρθρα του δημοσιεύονται συχνά-πυκνά στη «ΦΩΝΗ»), πρόεδρος τη Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων.

Συγκεκριμένα μίλησαν κατά σειρά:

  • Βύρων Πολύδωρας, τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τ. υπουργός και βουλευτής
  • Στέλιος Παπαθεμελής, πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αναγέννησης” τ. υπουργός και βουλευτής.
  • Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών.
  • Γεώργιος Κασιμάτης,
  • Ομότιμος καθηγητής Συνταγματολόγος Πολιτειολόγος

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί Μεσσήνιοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, η πρόεδρος  του συλλόγου Κυπαρισσίων «Η ΑΡΚΑΔΙΑ» Ρούλα Τσατσάκου, ο πρόεδρος του συλλόγου των Πλατανιτών Τριφυλίας  Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου  Μεσσηνίων Βορείων προαστίων Γεώργιος Φωτεινός.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα και τη συνεισφορά του Θαλή Μυλωνά στα εθνικά μας θέματα, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια με την οποία τα προσεγγίζει, καθώς τη σημαντική παρουσία και συμμετοχή του σε διεθνείς συναντήσεις και Οργανισμούς. Σημειώνουμε εδώ ότι ο Θαλής Μυλωνάς είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων. Επιγραμματικά ο καθένας από τους ομιλητές αναφέρθηκαν στα εξής:

  • Ο Βύρων Πολύδωρας, επικέντρωσε την ομιλία του στα λάθη και τις πολιτικές που είχαν σαν αποτέλεσμα τις χαμένες πατρίδες, όπως η Β. Ήπειρος, η Ανατολική Ρωμυλία, η Ανατολική Θράκη, η Ιωνία κτλ.
  • Ο Στέλιος Παπαθεμελής, ως Μακεδόνας στην καταγωγή, αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της ομιλίας του στο λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, και υπενθύμισε τους σωστούς πολιτικούς χειρισμούς των Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου.
  • Ο Ιωάννης Μάζης, ως καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, έκανε μία ανάλυση της παρελθούσας και τρέχουσας διεθνούς κατάστασης στα επί μέρους θέματα που επηρεάζουν και την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στα λάθη των ελληνικών πολιτικών των περασμένων ετών και την προσοχή που απαιτείται στο παρόν και το μέλλον, ώστε να μην επαναληφθούν και επιφέρουν περαιτέρω συρρίκνωση του ελληνικού  εθνικού χώρου.
  • Ο Γεώργιος Κασιμάτης, ως συνταγματολόγος τόνισε ότι ποτέ στο παρελθόν, ούτε επί χούντας των συνταγματαρχών, δεν έχει γίνει τόσο κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος, όπως αυτή που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Γνωστός για τις απόψεις του και τις θέσεις του απέναντι στα Μνημόνια, ανέλυσε με λεπτομέρεια τα λάθη των τελευταίων ετών που επέφεραν την φτωχοποίηση των Ελλήνων, και οδήγησαν την χώρα μας σε αποικία χρέους. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, και τις κοινές θέσεις που είχε με αυτόν, πριν υιοθετήσει την πολιτική των Μνημονίων.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν λίγο ή πολύ στο  Μακεδονικό ζήτημα και κατέκριναν  την λαθεμένη πολιτική  της κυβέρνησης Τσίπρα, και την ήδη υπογραφείσα συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μιλώντας για το νέο βιβλίο ο συγγραφέας το περιέγραψε συνοπτικά:

«Οι “κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας  θέματα”, δεν απευθύνονται μόνο σε αυτούς που βρίσκονται  εκτός των τειχών  και επιβουλεύονται  των  εθνικών μας δικαίων –όπως έγραφε ο Ρήγας Φεραίος-  αλλά κυρίως απευθύνονται και προειδοποιούν  τους εφιάλτες ,τους ριψάσπιδες και τους μειοδότες που βρίσκονται εντός των τειχών που  είναι και οι πλέον επικίνδυνοι.

Οι  “κόκκινες γραμμές”, τέλος,  απευθύνονται  σε εκείνους που με ελαφρά τη καρδία  και με  ειδεχθή μεθοδολογία, ετοιμάζονται να  προσφέρουν σε δίσκο  στους Σκοπιανούς, το όνομα της Μακεδονίας, όπως το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη  στη Σαλώμη, χωρίς ντροπή, τσίπα  και  φόβο…».

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην ιστορία του Μακεδονικού Ζητήματος και την περιπετειώδη πολιτική διαδρομή, μέχρι και τις «πρόσφατες διαπραγματεύσεις και κατέθεσε δέσμη 13 προτάσεων με τις απόψεις του που αποτελούν καταστάλαγμα γνώσεων και εμπειρίας από την πολύχρονη ενασχόλησή του με το μεγάλο αυτό εθνικό μας ζήτημα. Σύμφωνα με τη δέσμη προτάσεων του Θαλή Μυλωνά η Ελλάδα θα πρέπει:

  1. Εν όψει Αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας μας, θα πρέπει   να προστεθεί άρθρου, που να προβλέπει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι η οποιαδήποτε παραχώρηση ή εκχώρηση  ονόματος ή όρου Μακεδονία στους Σκοπιανούς αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας και τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών.
  2. Η εγκατάλειψη από τους Έλληνες των Κόκκινων Γραμμών, που έχουν τεθεί για την προστασία και επιβίωση της Κρατικής μας Οντότητας, της Εθνικής μας Κυριαρχίας και της Πολιτικής μας Ανεξαρτησίας, αποτελεί εσχάτη προδοσία, και τιμωρείται με την εσχάτη  των ποινών .
  3. Η Άμεση διακοπή των πάσης φύσεως σχέσεων και συνομιλιών με τους Σκοπιανούς για την ονοματοδοσία τους και ταυτόχρονη καταγγελία και αποκάλυψη της Απάτης και της Πλαστογραφίας της Ελληνικής Ιστορίας σε όλα τα διεθνή φόρα του κόσμου, στις Κυβερνήσεις, στα Πανεπιστήμια, Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες  κτλ., με αίτημα την διακοπή των σχέσεών τους μέχρις αποκατάστασης  της Επιστημονικής Αλήθειας και προετοιμασία για Προσφυγή στη Διεθνή Δικαιοσύνη για Αποζημίωση της Χώρας μας, για προκληθείσα ζημία μας .
  4. Άμεση ανάκληση του Μάθιου Νίμιτς, λόγω ανεπαρκείας, και μεροληπτικής στάσης στο Σκοπιανό πρόβλημα, που απάδει προς τις ιδιότητες του Μεσολαβητή, σύμφωνα με τους διεθνείς Κανόνες. Ο Μάθιου Νίμιτς ως γνωστό ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ερήνη στα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια , με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προφανή χρηματοδότηση του Σόρος. Λειτουργεί δε ως εντολοδόχος ξένων σκοτεινών δυνάμεων που αποβλέπουν να διαμελίσουν και να συρρικνώσουν την Ελλάδα στο επίπεδο των άλλων Βαλκανικών  κρατών, ώστε να κουμαντάρονται εύκολα.
  5. Συγκρότηση Επιτροπής Μελέτης και Προβολής των Εθνικών Συμφερόντων της χώρας, στο Υπουργείο Εξωτερικών από διακεκριμένους Έλληνες πολίτες, με σοβαρές επιστημονικές γνώσεις για μια γενική επίθεση με στρατηγικό προγραμματισμό να σταματήσει επί τέλους ο διασυρμός της χώρας .
  6. Να καταγγελθεί διεθνώς ότι η δήθεν ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ είναι πρόσχημα συνωμοσίας σε βάρος της Ελλάδος διότι θέλουν να την διαμελίσουν , αφού η FYROM είναι ήδη στο ΝΑΤΟ και συνεργάζεται μαζί του, στο Πρόγραμμα Συνεργασία για την Ειρήνη, που της παρέχει  Άμυνα και Ασφάλεια, τεχνολογικό εξοπλισμό κτλ. πέραν του ότι έχει παράσχει στρατιωτικές βάσεις στους Αμερικανούς, ενώ η βάση τους Bound  Steal που είναι δίπλα τους είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση, που έχει γίνει ποτέ, ώστε να υπερκαλύπτει όχι μόνο τα Σκόπια αλλά ολόκληρη την Νοτιοδυτική Ευρώπη. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να πείσει τον οποιοδήποτε αφελή ότι δεν υπάρχει θέμα ένταξης των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ, αλλά  η εκχώρηση του ονόματος  της Μακεδονίας από την Ελλάδα  στους Σκοπιανούς για τη νομιμοποίηση του σχεδιαζόμενου  διαμελισμού της Χώρας μας.
  7. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας αναφέρω ότι η φερεγγυότητα του φορέα  του ΝΑΤΟ, Συνεργασία για Ειρήνη και Ένωση για Δράση, είναι τόσο μεγάλη, αρκεί να σας πω ότι και η  Κύπρος σήμερα συζητεί στη Βουλή της το ενδεχόμενο, να ενταχθεί και αυτή στο φορέα Συνεργασία για την Ειρήνη για  προφανείς λόγους
  8. Να καταγγείλουμε την ενδιάμεση Συμφωνία της Νέας Υόρκης του 1995, καθ’ όσον έχει εκπνεύσει η ισχύς της και έχει παραταθεί αορίστως,έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τις δυσμενείς συμβατικές μας υποχρεώσεις όπως π.χ. η αναγνώριση του τεχνικού και παράνομου κράτους των Σκοπίων, η παραίτησή μας από το δικαίωμά μας να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση της διαφοράς μας για το όνομα, η εκ των πρωτέρων σύμφωνη γνώμη μας για την εισαγωγή των Σκοπιανών στο΄υς διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η χώρα μας είναι ήδη μέλος
  9. Τα συντηρητικά κόμματα, να ομολογήσουν το λάθος τους και να αποκηρύξουν την μειοδοτική – διάβαζε αποδεδειγμένως προδοτική τους στάση, για σύνθετο όνομα κτλ. για να μπορέσει η χώρα να βρει το βηματισμό της. Άλλωστε η μεταβολή των συνθηκών, όπως π.χ. η αλλαγή της ηγεσίας ενός κόμματος , επιτρέπει η επιβάλει την αλλαγή πολιτικής..
  10. Να καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας η επιθετική προπαγάνδα των Σκοπιανών που αποτελεί έμμεση απειλή κατά της Εδαφικής μας Κυριαρχίας και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Κατ. Χάρτη του ΟΗΕ.
  11. Να ζητηθεί η Γνωμοδότηση των Ακαδημιών όλου του Κόσμου και των Διεθνών Δικαστηρίων και Διεθνολόγων κύρους, περί του εις ποίους ανήκει το όνομα Μακεδονία και η Μακεδονική Ιστορία (Ελληνιστική) στην Ελλάδα ή στους Σκοπιανούς;
  12. Να γίνει παγκόσμια επίθεση, για την αποκατάσταση της Αληθείας, στις Κυβερνήσεις όλου του κόσμου, στα Πανεπιστήμια, στις Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και στην Αίγυπτο και τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, στην οποία οι Σκοπιανοί έχουν στείλει εκατό τόμους βιβλία της πλαστογραφημένης Μακεδονικής Ιστορίας.
  13. Να ενεργοποιηθεί η Διεθνής Συμφωνία της Ουέσκο  του 1970 ,η οποία έχει κυρωθεί  με Νόμο από την Ελλάδα [1103/22/29/12/ 1980] η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι  η Ιστορία, ο πολιτισμός και οι ηγετικές προσωπικότητες κάθε χώρας αποτελούν πολιτιστικά αγαθά , και προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες.

Είναι γεγονός ότι με το τέλος της παρουσίασης όλοι έφυγαν περισσότερο ενημερωμένοι για τα εθνικά μας θέματα, αν και στο πάνελ δεν συμμετείχε κανένας που να έχει αντίθετη άποψη. Επίσης διαφαίνεται κάθε μέρα που περνάει ότι αυξάνεται δυσαρμονία μεταξύ της ακολουθούμενης πολιτικής και του ελληνικού λαού, που με κάθε νόμιμο τρόπο εκδηλώνει την αντίθεσή του στην ανακοινωθείσα συμφωνία. Η κυβέρνηση απορρίπτει την άποψη της αντιπολίτευσης, ότι δεν εκφράζει πλέον το εκλογικό σώμα και δεν έχει την νομιμοποίηση δέσμευσης της πατρίδας μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεδομένου ότι τα δύο κόμματα που την στηρίζουν δεν συμφωνούν μεταξύ τους.  Με την ίδια ευκολία   κλείνει τα αυτιά της στο καθολικό αίτημα για δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει άμεσα ο ελληνικός λαός. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η υφέρπουσα κρίση δεν θα διχάσει τον λαό και δεν οδηγήσει την χώρα μας σε χειρότερες καταστάσεις.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ