Πανελλήνιες 2018 Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ: Θέματα, απαντήσεις

Στο κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες διανοητές εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές.

 την Ελληνική Γλώσσα το κείμενο στο οποίο καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών είναι του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα. Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014.

Στα Νεα Ελληνικά το μη λογοτεχνικό κείμενο είναι του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου. Το λογοτεχνικό κείμενο είναι του Θανάση Βαλτινού. Πρόκειται για το διήγημα Ειδύλλιο που ανήκει στη συλλογή Επείγουσα ανάγκη ελέου (2015).

Δείτε το θέμα της έκθεσης:

Στην  εποχή  μας  η  μόλυνση  του  περιβάλλοντος  έχει  πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Σ’ ένα άρθρο 400 – 500 λέξεων που θα δημοσιευθεί σε σχολική εφημερίδα 
α) να αναφερθείτε στις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα 
β) να προτείνετε λύσεις που θα βοηθήσουν στην αντι μετώπισή του

Αυτό είναι το θέμα της έκθεσης των μαθητών των ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας

Το κείμενο που δ’οθηκε ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Κωστή Παπαγιώργη, Υπεραστικά, Αθήνα 2014, εκδόσεις Καστανιώτη (διασκευή) με τίτλο Τα Απορρίματα.

Για τα θέματα της Ελληνικής Γλώσσας των ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Νέων Ελληνικών των ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.

Σε λίγο οι απαντήσεις

Θέματα της Ελληνικής Γλώσσας των ΕΠΑΛ

 

 


Θέματα των Νέων Ελληνικών των ΕΠΑΛ 

 

  

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ