Με αντίπαλο το χρόνο «τρέχουν» οι παραγωγοί για τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης 2018!

«ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ…

Mε αντίπαλο το χρόνο «τρέχουν» παραγωγοί και Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων σ’ όλη τη χώρα για να «προκάμουν» την προθεσμία για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, καθώς η προθεσμία λήγει οριστικά την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στη Μεσσηνία η υποβολή αιτήσεων ξεπερνά το 95%, με την  «Ενωση» κύριο πυλώνα υποδοχής αιτήσεων με μερίδιο πάνω από 70%, να κινεί πυρετωδώς τη διαδικασία και μέχρι τώρα να έχουν οριστικοποιηθεί πάνω από 22.500 αιτήσεις, όπως δήλωσε χθες στη «Φ», ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Γιάννης Πάζιος, καλώντας και τους αργοπορημένους να σπεύσουν άμεσα στα Κέντρα της «Ενωσης Μεσσηνίας» ώστε να μη χρειαστεί να υποβάλλουν αίτηση με ποινή ή να χάσουν την επιδότηση. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι η «Ενωση» παρέχει σε όλους τις γνωστές διευκολύνσεις και προσφορές για το κόστος της αίτησης, το οποίο οι παραγωγοί μπορούν να συμψηφίσουν με την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης που θα καταβληθεί τον Οκτώβριο.

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πάντως ο φόρτος εργασίας στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει χτυπήσει… κόκκινο μιας και ο κύριος όγκος των δηλώσεων που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να ελεγχθούν και να οριστικοποιηθούν. Ανησυχητικό πάντως παραμένει το γεγονός, όπως αναφέρει η ypaithros.gr ότι μέχρι το περασμένο Σάββατο, περισσότεροι από 64.500 παραγωγοί και δικαιούχοι του περασμένου έτους δεν είχαν καν υποβάλει αίτηση!

Όπως έγραψε προχθές η ypaithros.gr, μέχρι το Σάββατο το πρωί 9 Ιουνίου είχαν οριστικοποιηθεί περίπου 493.000 δηλώσεις, όταν για το 2017 το σύνολο των τελικών δικαιούχων (οριστικοποιημένες ΕΑΕ) ανερχόταν σε 658.391. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος να οριστικοποιηθούν 165.492 δηλώσεις, δηλαδή 23.640 περίπου δηλώσεις ανά ημέρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως το Σάββατο είχαν υποβληθεί συνολικά 593.691 δηλώσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων όπως προαναφέρφθηκε παραπάνω οριστικές ήταν οι 493.000.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας. Από κει και πέρα και μέχρι τις 10/7/2018, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός . Μετά τις 10/7/2018 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται. Παρακαλούμε, να επισπεύσετε τη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας είτε ONLINE μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο www.opekepe.gr, είτε μέσω του πολυπληθούς δικτύου ΚΥΔ που λειτουργεί φέτος στη χώρα αναλυτικός κατάλογος των οποίων υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ