Η αλήθεια είναι πως μετά την ηλικία των 40 ετών, οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν πιο ευάλωτες. Οι ορμόνες παίζουν το δικό τους παιχνίδι και πιθανώς η κάθε γυναίκα αρχίζει και γίνεται πιο ευάλωτη και πιο ανασφαλής ως προς τον εαυτό της.

Παρόλα αυτά το γεγονός της μείωσης γονιμότητας αυξάνει την επιθυμία αλλά και τα σεξουαλικά κίνητρα μίας έμπειρης γυναίκας.

Σας παρουσιάζουμε 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σεξουαλική ζωή κάθε γυναίκας μετά τα 40 της χρόνια:

Ένταση οργασμού

Η αύξηση ερωτικής επιθυμίας είναι γεγονός. Ωστόσο τα αυξημένα ανδρογόνα καλύπτουν το μικρό ποσοστό απώλειας έντασης του οργασμού, που προκαλείται από την πτώση των οιστρογόνων. Η αύξηση των ανδρογόνων ενδεχομένως μάλιστα να σχετίζεται με τον αυξημένο ερωτισμό που πολλές γυναίκες παρουσιάζουν γύρω στα 50. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές γυναίκες γνωρίζουν τον οργασμό μετά τα 50.

Νοιάσου και γυμνάσου
Όσο πιο αυξημένη είναι η ροή του αίματος στα όργανά μιας γυναίκας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευχαρίστηση που ενδέχεται να έχει η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα αερόβια γυμναστική πρόκειται να δώσει άλλη πνοή στον ερωτισμό και να βελτιώσει την σεξουαλική σας ζωή.

Η ευχαρίστηση έρχεται με τα λόγια
Talk dirty και όχι μόνο! Βρετανική μελέτη έδειξε πως σε μεγάλες ηλικίες η επιθυμία και η ευχαρίστηση αυξάνεται όσο μιλάνε τα ζευγάρια μεταξύ τους για το σεξ.

Ενδεικτικό για το πόσο τα λόγια επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή ήταν και το βιβλίο «50 Shades of Grey». Τι συμβαίνει όμως όταν 4 γυναίκες μεγαλύτερες σε ηλικία διαβάζουν το βιβλίο και αποφασίζουν να… δραστηριοποιηθούν ξανά;

Ο χρόνος κυλάει προς όφελός σου
Όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, πιθανώς δεν είναι σπίτι και ο χρόνος είναι για εσάς και τον αγαπημένο σας! Μπορείτε να κάνετε σεξ όποια στιγμή της ημέρας θέλετε. Δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση χρόνου όποτε βρίσκεται ένα ζευγάρι μόνο του.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί
Ποιος είπε πως πρέπει να έχετε συντρόφους μόνο στο δικό σας ηλικιακό γκρουπ; Πλέον κανείς άντρας δεν νοιάζεται για διαφορά ηλικίας και πράγματι κάθε γυναίκα μπορεί να βιώσει ποικίλες σεξουαλικές εμπειρίες.

Αφορμή για το παραπάνω άρθρο είναι η ταινία Book Club, η οποία βγαίνει αυτή την Πέμπτη (14/5) στους κινηματογράφους!

Όλες τις λεπτομέρειες για την ταινία μπορείτε να τις δείτε εδώ!