Και… ο καιρός «τρελάθηκε»: Σήμερα και αύριο μίνι καύσωνας και το Σαββατοκύριακο βροχές και χαλάζι!

Στο… μάτι, φαίνεται πως έχει βάλει και φέτος το καλοκαίρι ο καιρός, τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, αλλά και τους Καλαματιανούς, οι οποίοι περιμένουν πως και πως, να σπεύσουν στις παραλίες και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα! Και φέτος όμως, όπως συνέβαινε συχνά πέρυσι το καλοκαίρι, η κλιματική αλλαγή, χαλάει… τα σχέδια μικρών και μεγάλων, αφού ο καιρός πια, είναι συχνά άστατος. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, σήμερα και αύριο, θα πρέπει ειδικά στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, να προετοιμαστούμε για ένα νέο μίνι κύμα καύσωνα και από Σαββατοκύριακο, να κατεβάσουμε από το πατάρι, ομπρέλες και ζακέτες!

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

«Ο Ιούνιος, ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα πρέπει να είναι ζεστός ή αν θα μας προσφέρει ανάσες δροσιάς. Αυτή την εβδομάδα που διανύουμε φαίνεται ότι θα βιώσουμε όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές που θα χαρακτήριζαν έναν «κυκλοθυμικό» μήνα όπως αυτός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος, προετοιμάζοντάς μας για τα… τερτίπια του καιρού. «Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, σήμερα και αύριο, θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιας θερμής εισβολής, της 2ης για το φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα, δεν προβλέπονται ακραίες θερμοκρασίες ακόμη και σε τοπικό επίπεδο αλλά όπως όλα δείχνουν ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος, που στέκεται και στην αντίστοιχη, αυριανή… πρόθεση του καιρού. «Την Πέμπτη, η ζέστη θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, και σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει», επισημαίνει και μας προετοιμάζει για τον μίνι… χειμώνα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΟ… ΧΕΙΜΩΝΑ

«Την Παρασκευή, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές και προς το απόγευμα, θα επεκταθούν και στα κεντρικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτή η αλλαγή του καιρού θα είναι η έναρξη μιας κακοκαιρίας που ενδεχομένως να «κρύβει» ακόμη και έντονα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπου σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκειά του, ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος που «φωτογραφίζει» την και την Πελοπόννησο και καταλήγει με νόημα: «Απολαύστε τη ζέστη και τα μπάνια σας, έρχονται βροχές το Σαββατοκύριακο!»

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ