Η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο!

«Το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο της αποστολής του, προτίθεται να παραδώσει την ιστορική Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας κατά το μήνα Οκτώβριο 2018». Την πληροφόρηση αυτή παρέσχε προς το δήμαρχο ο ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Α΄ αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, με επιστολή του, με την οποία επίσης ζητεί τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση της τελετής παράδοσης της Πολεμικής Σημαίας ως συνδιοργανωτή.

Πρόκειται για την ικανοποίηση επίμονου αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, εδώ και χρόνια, προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το οποίο, μάλιστα, υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του δημάρχου Παν. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη.
Θα έλθει, λοιπόν, στην Καλαμάτα η Πολεμική Σημαία της μονάδας εκείνης, υπό την οποίαν πολέμησαν πολλές εκατοντάδες Μεσσήνιοι και ορισμένοι έδωσαν τη ζωή τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Σχετικά, ο Ταξίαρχος Γεωργόπουλος σημειώνει τα εξής: «Η παράδοση της Πολεμικής Σημαίας έχει ως στόχο να θυμίσει στους κατοίκους της Μεσσηνίας την ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο μαζί με το 36ο Σύνταγμα Πεζικού υπό την XIV Μεσσηνιακή Μεραρχία μεγαλούργησαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ