Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Επαχθές μνημόνιο νέων επώδυνων μέτρων το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο!

ΜΕ ΕΝΑ 4ο μνημόνιο ισοδυναμεί το πολυνομοσχέδιο  το οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του στην οποία προσθέτει:

«Είναι ένα ακόμη επαχθές μνημόνιο νέων επώδυνων μέτρων, περικοπών  και περιστολών που οι δεσμεύσεις του υπερβαίνουν τον συνταγματικό βίο της παρούσας κυβέρνησης.

Θηριώδη πλεονάσματα, υπερφορολόγηση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων είναι τα βασικά σημεία του πολυνομοσχεδίου.

Οι συνεπείς φορολογούμενοι καλούνται να ξαναεπωμιστούν πρόσθετα δυσβάστακτα βάρη.

Η μείωση του  αφορολόγητου θα στερήσει ένα μηνιάτικο στους μισθωτούς και οι συνταξιοδοτικές απορρυθμίσεις από 1 εως 3 συντάξεις στους απόμαχους της δουλειάς.

Το κομβικό ζήτημα  της επαναφοράς του πλαισίου των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων παραπέμπεται εκ νέου στις καλένδες, ξεσκεπάζοντας για μια ακόμη φορά την παρελκυστική  ρητορική των κυβερνόντων.

Δεσμεύεται μέσω του υπερταμείου εθνικός πλούτος μέχρι του ποσού των 25 δισ. ευρώ.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλλιεργεί ακόμη και σήμερα τον μύθο της «καθαρής εξόδου» ενώ οι δανειστές ράβουν το κοστούμι της «ενισχυμένης εποπτείας» και ρύθμιση του χρέους έναντι  όρων.

«Η καθαρή έξοδος στις αγορές» και «το τέλος των μνημονίων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους, σημαίνει νέα μέτρα και μονιμοποίηση όλων των προηγουμένων, ενσωματώνοντας όλα τα μέτρα και των τριών μνημονίων καθώς και αυτά που έχουν προνομοθετηθεί μέχρι και για το 2020.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το πολυνομοσχέδιο δεν οδηγεί την χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης, ούτε στην ανάκτηση του χαμένου εδάφους. Αντιθέτως, εντείνει και ανακυκλώνει υφεσιακές καταστάσεις, διογκώνει τις αδικίες και τις ανισότητες. Οδηγούμαστε λοιπόν δεμένοι χειροπόδαρα στην υποτιθέμενη «έξοδο» από τα μνημόνια».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ