Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο υπάλληλος που λαδωνόταν!

Ελεύθερος αφέθηκε χθες το πρωί μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 61 ετών υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα που έπαιρνε προσημειωμένο χαρτονόμισμα σε γραφείο Σχολής Οδηγών της Καλαμάτας. Σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε Ανακριτή για να απολογηθεί. Χθες λοιπόν, μετά την πολύωρη απολογία του, ο Ανακριτής, τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

«Οι εργαζόμενοι και γενικά το συνδικαλιστικό κίνημα, καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και ζητάμε από τους πολίτες, όταν υπάρχει κάτι τέτοιο, να το καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές και αν πραγματικά αποδεικνύεται το αδίκημα, οι υπάλληλοι αυτοί, να τιμωρούνται παραδειγματικά», ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως η διεύθυνση Μεταφορών, όπως και άλλες υπηρεσίες, είναι καιρό τώρα, …δαχτυλοδεικτούμενες. «Δεν είναι όμως, ακριβώς έτσι τα πράγματα, αφού έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, τόσο από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς ακολουθούνται οι απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, όσο και από την πλευρά των υπαλλήλων, που δεν συμμετέχουν σε όλα αυτά και είναι προς τιμήν τους, αφού υπάρχει μια αξιοκρατική διαδικασία κατά μεγάλο ποσοστό», δήλωσε ο κ. Φαββατάς, αναφερόμενος  στο περιστατικό και καλώντας τους πολίτες να καταγγέλλουν τυχόν τέτοια περιστατικά και την πολιτεία να βρει τρόπους, ώστε να μην μπορεί κανείς να «λαδώνει».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο υπάλληλος, ενεπλάκη στην υπόθεση, μετά από την καταγγελία του ιδιοκτήτη της Σχολής, ο οποίος πήγε στην Αστυνομία και ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω άτομο, που συμμετέχει σε εξετάσεις απόκτησης διπλώματος, ζητάει χρήματα για να… περάσει τον υποψήφιο οδηγό. Οι αστυνομικοί, έδωσαν στο δάσκαλο οδήγησης, ένα προσημειωμένο 10ευρω, καθώς αυτό το ποσό φέρεται να ζήτησε και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα.  πήρε το χαρτονόμισμα, οι αστυνομικοί αποκαλύφθηκαν και τον συνέλαβαν για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ