Διεθνές συνέδριο στην Καλαμάτα:  «Εξυπνες στατιστικές για έξυπνες πόλεις” τον Οκτώβριο!

Ενημέρωση στο δήμαρχο  Παν. Νίκα σχετικά με τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Καλαμάτα, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2018, έγινε από τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Καλαμάτας κ. Σταυριανόπουλο και τον καθηγητή κ. Δρέττα. Διοργανωτές του σημαντικού αυτού διεθνούς συνεδρίου θα είναι το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, η Eurostat, η ΕΛΣΤΑΤ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Τίτλος του συνεδρίου είναι: “Smart Statistics 4 Smart Cities – Έξυπνες στατιστικές για έξυπνες πόλεις” και θέμα του: “Μαζικά δεδομένα και αξιόπιστες στατιστικές για τη λειτουργία μιας σύγχρονης πόλης”.

Αντικείμενα του συνεδρίου θα είναι: υγεία, μεταφορές, τουρισμός, πολιτισμός και οριζόντια θέματα όπως: η συνεργασία Δημοτικών Αρχών με στατιστικές υπηρεσίες και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, διαφάνεια, δεξιότητες, επενδύσεις κ.ά.

Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Παν. Νίκα θα υποστηρίξει έμπρακτα την προετοιμασία και διενέργεια αυτού του συνεδρίου.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ