Βιβλίο για την Αυτοδιοίκηση από τον πρώην δήμαρχο Μένη Παπαδόπουλο

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον, αναμένεται αύριο στις 8 το βράδυ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ανδρούσας, η παρουσίαση του βιβλίου «Υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση», του τελευταίου δημάρχου της περιοχής, πριν τον ερχομό του Καλλικράτη, Μένη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος, έγραψε το βιβλίο αυτό, μετά από παρότρυνση τόσο των πολιτών, όσο και συναδέλφων του και αύριο, στην παρουσίαση, θα γίνουν σημαντικές αναφορές στην ιστορική περιοχή, αλλά και στην οκτάχρονη θητεία του. «Είναι ένα βιβλίο γραμμένο στη γλώσσα που εγώ εκφράζομαι», ανέφερε ο Μένης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ, κομματικός δήμαρχος. «Το βιβλίο, μου πρότειναν πολλοί, να ξεκινήσω να το γράφω, γιατί πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, ακόμη και με δύσκολα συμβούλια και καταστάσεις και κυρίως όταν δεν ενστερνίστηκα τον Καλλικράτη, παρά τις προτάσεις που είχα. Είναι ένα βιβλίο, στο οποίο, δε θίγω κανέναν, ούτε και αυτούς που με πικράνανε, είναι απαύγασμα ψυχής, διδακτικό για τους νεότερους και έγινε με πολύ σκληρό αγώνα», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του μικρού, αλλά ιστορικού Δήμου και στάθηκε σε μερικά από όσα είχαν γίνει επί δημαρχοντείας του. «Έκανα τη μέρα νύχτα, τρέχοντας στην Αθήνα για να διεκδικήσω όσα δικαιούμαστε, διεκδικώντας με την τελειομανία και την εντιμότητα που με διέκρινε τα καλύτερα για την Ανδρούσα και τα 13 χωριά της. Σε δυόμισι χρόνια, τελειώσαμε το έργο της ύδρευσης και το νέο δημαρχείο, τα εγκαίνια του οποίου ωστόσο, ήταν αδικία που έγιναν την ίδια ημέρα με εκείνα του δημάρχου Κυπαρισσίας Γιώργου Σαμπαζιώτη, ενώ υλοποιήσαμε και την «Κοινωνία της Πληροφορίας» και ήμασταν πρώτοι στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, τονίζοντας πως έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πως οι υπάλληλοι που πήγαν στη Μεσσήνη με τον ερχομό του Καλλικράτη, ήταν ιδιαίτερα καταρτισμένοι, ενώ υπήρχε και πλεόνασμα. Στη συνέχεια, στάθηκε στην… πρόβλεψη που είχε κάνει στο Γιάννη Ραγκούση για την ενοποίηση των Δήμων και τα προβλήματα που θα επέφερε, ενώ για τον ίδιο και το έργο του, μίλησε και ο Νίκος Κουρής, που επιμελήθηκε το έργο.

Ο ΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Υπήρξε δήμαρχος σε μια μεγάλη κωμόπολη, όχι πληθυσμιακά, αλλά με ένδοξη και λαμπρή ιστορία. Είναι ο τελευταίος δήμαρχος μέχρι τον Καλλικράτη, οπότε και υπάχθηκε στο Δήμο Μεσσήνης και υπηρέτησε από το 2003 μέχρι το 2010. Γνωριστήκαμε πριν από ένα χρόνο και ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που γνώρισα έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης με πολυσχιδή προσφορά. Όπως λέει η σύζυγός του, η Ειρήνη, αφού ξέρετε πως πίσω από έναν ισχυρό άνδρα, υπάρχει μια ακόμη πιο ισχυρή γυναίκα, η Ανδρούσα για τον Μένη, είναι ο μεγάλος… καημός του», ανέφερε ο Νίκος Κουρής, ενώ για τον άνθρωπο Μένη, που ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία, με τα αυτοδιοικητικά, μίλησε και ο επικεφαλής συνδυασμού της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θεόδωρος Μπρεδήμας. «Δόξασε μέχρι κοπώσεως την Ανδρούσα, τα έργα του, υπήρξαν πολλά, το ήθος του ανυπέρβλητο και η προσωπικότητά του τεραστίων διαστάσεων. Κάποιος πολιτικός, είπε κάποτε, πως σε έναν τόσο μικρό Δήμο, έπεσε… πολύ μεγάλος, ένας τέτοιος δήμαρχος, ενώ τον τίμησαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές», δήλωσε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, τονίζοντας πως ο Μένης Παπαδόπουλος, αποτελεί τιμή, για την Ανδρούσα και την Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συντονισμό της παρουσίασης του βιβλίου «Αριστομένης Φ. Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Ανδρούσας 2003 – 2010, Υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση», θα έχει ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπακόπουλος, ενώ θα μιλήσουν, ο φιλόλογος, συγγραφέας και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Άγγελος Λάππας, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου και η ιστορικός και καθηγήτρια Φιλολογίας, Γιώτα Σβερκούνου.

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ