«Ανάσα» για την πόλη τα έργα αποκατάστασης και η προοπτική του λιμανιού της Κυπαρισσίας

ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

limani-ypografes

ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου φέρει η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης στο Λιμάνι Κυπαρισσίας, το οποίο μάλιστα αποτελεί στοίχημα για την επίτευξη της πλήρους ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων μετά την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης παρακολουθεί από κοντά την πορεία των εργασιών καθώς σύντομα θα διαμορφωθεί το πλήρες εργοτάξιο για την σκυροδέτηση και θωράκιση του μόλου που έχει καταστραφεί. Οι μελέτες που μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες πέρασαν… από 40 κύματα μετά την ολοκλήρωση του φακέλου από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, φτάνοντας στην δέσμευση του ποσού που αναλογεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με την έγκριση του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της εκκίνησης του έργου.

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται πάντως για το λιμάνι της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες στην αποκατάσταση της αλήθειας αναμένεται να προβεί ο ίδιος ο περιφερειάρχης με κλιμάκιο υπηρεσιών το επόμενο χρονικό διάστημα. Παρών θα είναι εκτός από τις υπηρεσίες και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην περιοχή Γ. Μπακούρος, ο οποίος ως γνωστόν παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες.

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Να σημειωθεί ότι το έργο, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της Περιφέρειας, είναι «η αποκατάσταση των ζημιών του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου του Λιμένος Κυπαρισσίας στη θέση συμβολής, της επέκτασής του, με τον παλαιό μόλου». Η πλατφόρμα για την τεχνική εξέλιξη του έργου αναμένεται να εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες μαζί με όλο το προσωπικό της αναδόχου εταιρίας η οποία έχει ειδίκευση σε λιμενικά έργα. Αυτό ίσως αποτελεί το θετικό σημείο για την ταχεία αποπεράτωση του έργου στο λιμάνι.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα