“Το χρυσαφένιο κουκούτσι” παρουσιάζεται στην Καλαμάτα για την “ΦΛΟΓΑ” | 1 Ιουνίου στο 10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Γονέων με νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” , το 10ο Νηπειαγωγείο Καλαμάτας και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική προσκαλούν όλους εμάς την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Μακεδονίας 1, όπου θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου “Το χρυσαφένιο κουκούτσι”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 παρουσία του συγγραφέα και με ομιλήτρια την κυρία Αφροδίτη Λουκάκου Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μέρος των εσόδων θα αποδοθεί στην ΦΛΟΓΑ

Φωτογραφία του χρήστη Διαιτολογικό Γραφείο Λουκάκου Αφροδίτη.

 

Υπόθεση βιβλίου :

Κάπου, κάπως, κάποτε… Ένα μικρό κορίτσι δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα…
Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη…
Γλυκά και πάλι γλυκά…
Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα “χέρια” τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους…
Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν στον “ίσιο δρόμο”…
Θα τα καταφέρουν, άραγε;
Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση! ” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με το παραμύθι αυτό ο συγγραφέας στέλνει δύο μηνύματα.
• Το ένα έχει να κάνει με το πώς να διαχειρίζεται σωστά ένα παιδί τη φυσική απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου.
• Το άλλο αφορά την υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά.
Η ηρωίδα της ιστορίας απεχθάνεται και τα φρούτα και τα λαχανικά.
Τα ίδια τα φρούτα το μαθαίνουν, όπως και όσα λέει εναντίον τους και δεν παραμένουν απαθή! Αποφασίσουν να αναλάβουν δράση και να δώσουν στην μικρή Αγνή να καταλάβει πως η στάση της, όχι μόνο δεν την ωφελεί, αλλά, αντιθέτως, μόνο προβλήματα μπορεί να της προκαλέσει.

O Συγγραφέας :

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1976, στα Χανιά. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, διοικητική υπάλληλο της ΕΡΤ και έχουν ένα κοριτσάκι, την Καλλιόπη, δέκα ετών.

Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Αμαλιάδα.Το 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατατάσσεται με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσσοβο και έχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτή.

Από το 2010 έχει εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού και βρίσκεται στο 3ο έτος της φοίτησής του.

Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπούλων Κεραμειών. Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, καθώς και πλούσια είναι η δράση του στα κινήματα Γονέων σε Χανιά και Παλλήνη Αττικής.

Εργογραφία

 

Τι είναι η “φλόγα” ; Την απάντηση μπορούμε να την βρούμε στην επίσημη σελίδα της www.floga.org.gr. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε ένα απόσπασμα από μια επιστολή των γονέων της “φλόγας” .

Εμείς, οι γονείς της Φλόγας, διαφυλάξαμε και κρατήσαμε ζωντανή τη ΦΛΟΓΑ της αγάπης και της συμμετοχής. Καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη σπίθα που άναψε πριν 31 χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&.Α. Κυριακού, ΦΛΟΓΑ ολόκληρη, που φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας……… Η Φλόγα των εθελοντών γονιών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχετε στηρίξει το έργο μας. Όλους εσάς που μας δώσατε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την αγάπη και την προσφορά σας, με σεβασμό, συνέπεια και ευθύνη.”

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ