Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας | 12 Μαΐου στις 11.00 στο χώρο των Βιολογικών προϊόντων


Ο πασίγνωστος και πολύ αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης  έρχεται για ακόμα μια φορά στην Καλαμάτα για να μαγειρέψει από την Κεντρική Αγορά της πόλης.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον Καλαματιανό chef Παναγιώτη Παπανικολόπουλο αλλά και τους μαθητές του Ι.Ε.Κ ”OΡIZΩN”,  θα βρίσκονται στο χώρο των βιολογικών προϊόντων της Αγοράς το Σάββατο το πρωί 12 Μαΐου 2018 σε εκδήλωση που θα τελεί υπό την αιγίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρεται οτι:

“Το Σάββατο λοιπόν 12 Μαΐου το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ο Παναγιώτης Γαστροναύτης Παπανικολόπουλος, σας προσκαλούν σε ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων,
στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας! Από τις 11:00 έως τη 13:00, η ομάδα του WWF Ελλάς και ο αγαπημένος γευσιγνώστης, Ηλίας Μαμαλάκης, θα μυήσουν τους κατοίκους της πόλης στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της σωστής ψαροφαγίας!


Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ψαρικά; Τα ψάρια έχουν την εποχή τους σαν τα λαχανικά; Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρώμε γόνο και ποια είναι τα λιγότερο δημοφιλή είδη που μπορούμε να βάλουμε στο μενού μας; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν το WWF Ελλάς και ο Ηλίας Μαμαλάκης, ενημερώνοντας τους επισκέπτες πως ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές και επιλέγοντας τα ψαρικά μας υπεύθυνα, όλοι μας μπορούμε να κρατήσουμε τις θάλασσές μας ζωντανές και γεμάτες ψάρια.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το WWF Fish Guide app, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, που μας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή πώς μπορούμε να επιλέξουμε με σωστό τρόπο τα ψαρικά της αρεσκείας μας.

Στο πλευρό μας θα βρίσκονται οι φοιτητές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ της Καλαμάτας, οι οποίοι θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους επισκέπτες θαλασσινά εδέσματα, φτιαγμένα με μεράκι και υπευθυνότητα.
Οι υγιείς θάλασσες περνούν από το πιάτο μας! ”

Ραντεβού λοιπόν όλοι  στην Κεντρική Αγορά το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 11.00.

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ