«Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος και δοξάζω τον Θεό που με έφερε στη ζωή αυτή η υπέροχη γυναίκα. Την αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε πάνω στη Γη και μπορώ να βασιστώ πάνω της για τα πάντα. Έχουμε μια σχέση απέραντης αγάπης. Η μαμά μου είναι η καλύτερή μου φίλη. Μπορώ να της εμπιστευτώ τα πάντα και να ξέρω ότι κάθε της κρίση και γνώμη θα είναι μόνο για το καλό και το συμφέρον μου. Ειδικά για τα επαγγελματικά μου βήματα, αν δεν πάρω τη γνώμη της μαμάς, δεν προχωράω» τονίζει η Τζένη Μελιτά.

Ποια είναι η πρώτη ιστορία που της έρχεται στο μυαλό με τη μαμά της; «Ήταν χειμώνας και, νομίζω, μόλις είχε αρχίσει να χιονίζει. Εγώ είχα τρεις ολόκληρες ώρες εξαντλητική προπόνηση συγχρονισμένης κολύμβησης, και μάλιστα σε εξωτερική πισίνα. Θυμάμαι ότι τελείωσα το μάθημα και βγήκα τρέμοντας από την πισίνα. Η μητέρα μου έτρεξε με το μπουρνούζι στο χέρι για να με τυλίξει γλυκά στην αγκαλιά της και να μην κρυώσω. Αυτή την εικόνα, που μέσα της περικλείει αυτό το υπέροχο συναίσθημα της αγάπης μάνας προς κόρη, δεν θα την ξεχάσω ποτέ» εξομολογείται.

Η Τζένη γευματίζει τις Κυριακές με την οικογένειά της απολαμβάνοντας τα μοσχοβολιστά φαγητά της μητέρας της. «Από τις πιο όμορφες στιγμές της εβδομάδας μου, γύρω από την τραπεζαρία μας, πάνω από παστίτσια, σουτζουκάκια και χειροποίητες πίτες». Για ποιο λόγο διαφωνούν συνήθως; «Μεγαλώνοντας έχουμε πάψει πια να διαφωνούμε. Τώρα κυρίως θα τη δεις να “κοροϊδεύει” τη μη νοικοκυροσύνη μου. Ξέρεις αν πάω μια μέρα να μαγειρέψω εγώ αντί του συντρόφου μου, του Σπύρου, είναι έτοιμη με την ατάκα της “Θα γκρεμιστεί κανένας φούρνος, παιδάκι μου. Άσ’ το καλύτερα!”» λέει χαμογελώντας.

Θαυμάζει πολλά πράγματα στη μητέρα της. «Είναι ο πιο δυναμικός άνθρωπος πάνω στη Γη. Οτιδήποτε χρειαστούμε ως οικογένεια μπορεί να το φέρει εις πέρας. Έχει πάντα τον τρόπο της σε όλα. Έχει μια υπέροχη αισιοδοξία και μια αυτοπεποίθηση που δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις. Δεν θα τη δεις ποτέ αποκαρδιωμένη ή να τα βάφει μαύρα. Μπορεί να σηκωθεί το πρωί να φτιάξει τρία φαγητά, να φροντίσει το εγγονάκι της και τη γιαγιά μου, να βγει για καφέ ή να πάει θέατρο με την κολλητή της, να βγάλει βόλτα το σκυλάκι της, να φτιάξει πέντε DIY κατασκευές και να έρθει κι από το σπίτι μου να ασχοληθούμε με τα δικά μου ζητήματα. Μα πού τη βρίσκει όλη αυτή την ενέργεια και τη ζωντάνια;» καταλήγει η Τζένη.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.