Εντυπωσίασε ο γάτος με την μεγάλη καρδιά από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!

Ένα γάτο… με μεγάλη καρδιά,  συναντήσαν την Πέμπτη 22 Μαίου στην αίθουσα «Αχτίδα» των Εκπ/ρίων Μπουγά οι μαθητές της Β΄, Δ΄ και Έ΄ Δημοτικού. Πρόκειται για μια συγκινητική παράσταση που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του σχολείου με συντονίστρια – εμψυχώτρια την κα Χριστίνα Δίμιζα και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ιωάννα Κορμά.

Δώδεκα αγόρια και κορίτσια των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού μεταμορφώθηκαν επί σκηνής σε γάτους, ποντίκια και γλάρους για χάρη των συμμαθητών τους. Τα παιδιά ζωντάνεψαν ρόλους και χαρακτήρες από αγαπημένα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, όπως Ασχημόπαπο, Μόγλης, Γλάρος Ιωνάθαν και κυρίως από το βιβλίο του Λουί Σεπούλβεδα Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει. Με όχημα τη θεατρική έκφραση εξέπεμψαν ένα σήμα κινδύνου για την αλόγιστη συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα και τους πόρους του πλανήτη.

Κεντρικό θέμα του έργου όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος, είναι η δυνατή σχέση ανάμεσα σε ένα γάτο και ένα νεογέννητο γλαρόνι του οποίου η μητέρα πεθαίνει αμέσως μετά τη γέννησή του από πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Ο γάτος δίνει την υπόσχεση ότι θα φροντίσει το αβγό του γλάρου, όταν εκείνος πεθάνει και πως θα το μάθει να πετάει. Έτσι το παραμύθι εκτυλίσσεται σε μια ιστορία υιοθεσίας, με το «γλαρόνι» να αποκαλεί «μαμά» τον μαύρο γάτο και να επιβεβαιώνει πως μονάχα η αγάπη μπορεί και γεφυρώνει όλες τις διαφορές.

Η αποδοχή του διαφορετικού, η τήρηση των υποσχέσεων και η αφοσίωση σε αγαπημένα πρόσωπα είναι οι θεματικοί άξονες της αφήγησης. Οι ίδιοι άξονες αποτέλεσαν  και τα βασικά συστατικά της παράστασης μας. Μιας παράστασης που αφιερώνουμε σε όλους αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι… τη γη!

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από τους: Μαρία Ελπίδη, Λυδία Ζέρβα, Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου, Απόστολος Καρτσώνης, Βίκυ Κωστολιά, Φλωρεντία Λέφα, Δήμητρα Μανωλοπούλου, Ηλίας Μουργής, Μάρθα Μπουγά, Έκτορας Παπανικολάου, Παναγιώτα Τζικάκη, Ξένια Τσάλτα.

Την παράσταση υποστηρίζει κινησιολογικά η κα Έλενα Σάββα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Σε χορογραφία της παρουσιάζεται η ομάδα ρυθμικής του Δημοτικού των Εκπ/ρίων Μπουγά που αποτελείται από τις: Άννα- Μαρία Αγγελοπούλου, Ευγενία Κοντοπούλου, Ηλιάνα Κωστοπούλου, Μυρτώ Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σταύρου, Δανάη Τσακάκου και Γεωργία Τσίτουρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ