‘’3η Αιμοδοσία Αγάπης’’ από τα COSMOS Καλαμάτας | Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ Βλαχονικολός & Σια ΟΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και τις εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνουν για τρίτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος με τίτλο ‘’3η Αιμοδοσία Αγάπης’’.

Μια πρωτοβουλία με άρωμα αγάπης για τον Εθελοντισμό, άρωμα αγάπης για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Μία εκδήλωση θεσμός που προωθεί την έννοια του Εθελοντισμού και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την διάδοσή της. Άλλωστε τα καταστήματα COSMOS είναι πάντα μπροστά σε εκδηλώσεις προσφοράς, βοήθειας και αλληλεγγύης και πάντα συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και ένα πολύ όμορφο εγχείρημα. Μια τεράστια σταγόνα θα πέσει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της αιμοδοσίας. Αρχικός στόχος της εταιρίας, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι στα πλαίσια της εκδήλωσης να δημιουργηθεί ένα έργο, ώστε να μείνει στην πόλη και μέσω αυτού να μεταδίδεται το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Έτσι μέσω του τμήματος Marketing της εταιρίας μας στήθηκε το Project της σταγόνας.

Η σταγόνα αίματος είναι ένα Puzzle με διάσταση 10 μέτρα ύψος επί 4,5 μέτρα πλάτος με την έγχρωμη αποτύπωση μιας χαμογελαστής φάτσας.Η σταγόνα αίματος θα φέρει επάνω της το μήνυμα “ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ” καθώς και πλαίσιο με όλους τους συντελεστές που βοήθησαν για την υλοποίηση της.

Για την υλοποίηση του Project χρειάστηκαν αρκετές ώρες γραφιστικής, τεχνολογικής αλλά και χειρωνακτικής εργασίας. Την ιδέα άμεσα αγκάλιασαν τόσο ο Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η σταγόνα για να έρθει και να γίνει πράξη χρειάστηκε την στήριξη επιχειρήσεων εμπορίας ξύλου, μετάλλων, χρωμάτων, τεχνιτών επαγγελματιών και εθελοντικής εργασίας για την κατασκευή και συναρμολόγηση της.

Την επιμέλεια για την προμήθεια της ξυλείας, τον σχεδιασμό και την τέλεια κοπή του Puzzle ανέλαβε η Κ.&Ν. Βλαχονικολός Ο.Ε. – “ Gift & Design Laser creations”, όπου έκοψε με τα μηχανήματα Laser τα 45 τετραγωνικά ξύλου σε 165 τεμάχια puzzle διαστάσεων 60x50cm.Το μεταλλικό μέρος της σταγόνας καθώς και η κοπή σε plasma είναι μια προσφορά της εταιρίας Αφοί Πέτρου Ηλιόπουλοι “HLIOMETAL”. Για την εφαρμογή και συναρμολόγηση των μεταλλικών μερών εργάστηκαν αρκετές ημέρες οι τεχνικοί της εταιρίας Διονύσης Πανόπουλος – “Met.al group”.

Για τις ανάγκες της επικόλλησης του ξύλου, καθώς και της βαφής του, η “Εταιρεία Σαρέλλας Χρήστος” προσέφερε δωρεάν όλα τα υλικά. Η εταιρία “#ANTITYPON” εκτύπωσε όλα τα ψηφιακά μέρη της σταγόνας. Με την απλόχερη αγάπη τους τα “Εκπαιδευτήρια Μπουγά” μέσω των μαθητών τους ανέλαβαν το βάψιμο της σταγόνας. Μετά την συναρμολόγηση της, εταιρία ειδικών μεταφορών θα αναλάβει την μεταφορά και ανύψωση της σταγόνας.

Τέλος, η εταιρία “DroneGr Drakopoulou Theodora – Cinematography Solutions” θα μαγνητοσκοπήσει όλη την διαδικασία συναρμολόγησης της σταγόνας με επίγεια και εναέρια μέσα.

Επιθυμία της εταιρίας είναι η σταγόνα να τοποθετηθεί σε ένα δημόσιο κτήριο με σκοπό να περνά καθημερινά το σημαντικό μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η εκδήλωση αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 10:00 πμ έως 14:30 μμ και 17:30 μμ έως 20:30 μμ εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση αυτή πρώτη η διοίκηση και το προσωπικό των καταστημάτων COSMOS θα κάνουν την έναρξη για την εθελοντική αιμοδοσία καλώντας και τον υπόλοιπο κόσμο να προσφέρει αίμα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :

-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
– Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.
– Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα είναι παρών ο Ιατρός Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Τσιμικλής Σταύρος, η κα Καπόγλη Αγγελική Επιμελήτρια Α’ καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Αιμοδοσία Αγάπης” το cafe Deli θα στύβει φρέσκους χυμούς εντός του καταστήματος και το Εργαστήρι Χριστόπουλος θα προσφέρει στον κάθε εθελοντή μπάρες ενέργειας.

Υποστήριξη : ‘Εμφασις 91.8 fmLife fm 88Entermessinia

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ