Στο νοσοκομείο Ωνάσειο νοσηλεύεται ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά από πρόβλημα που του παρουσιάστηκε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο νοσοκομείο για τον καθιερωμένο ετήσιο καρδιολογικό του έλεγχο και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την τοποθέτηση stent. Την επιτυχή επέμβαση έκανε o συντονιστής – διευθυντής του καρδιολογικού τομέα και του τμήματος Αιμοδυναμικών Μελετών και Επεμβατικής Καρδιολογίας του Ωνασείου, Βασίλης Βούδρης.

Για προληπτικούς και μόνο λόγους, ο κ. Παυλόπουλος θα παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο και αύριο, Τετάρτη, θα επιστρέψει κανονικά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνουμε πως το stent (ενδονάρθηκας) είναι ένας σωλήνας που τοποθετείται στις στεφανιαίες αρτηρίες οι οποίες τροφοδοτούν την καρδιά, ώστε να τις κρατά ανοικτές. Το stent χρησιμοποιείται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (PCI) και μειώνει τη στηθάγχη, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ικανότητα επιβίωσης σε περίπτωση οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Στις 18:30 σήμερα ολοκληρώθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο ετήσιος καρδιολογικός έλεγχος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός stent και η διαδικασία ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχώς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει αύριο κανονικά το πρόγραμμά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας».