![](https://entermessinia.gr/wp-content/uploads/2018/05/KAEM.jpg)
Σημαντική ημερίδα για τον αγροδιατροφικό τομέα σήμερα στην Καλαμάτα από το ΚΑΕΜ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στην Καλαμάτα, η ημερίδα για την επιχειρηματικότητα του αγροδιατροφικού τομέα, την οποία διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) στο ξενοδοχείο Elite, από τις 6 έως τις 8:30 το βράδυ.
Η εκδήλωση, στοχεύει στην παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί, καθώς και στην ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του συγκεκριμένου τομέα. Βασικός στόχος του Κέντρου, άλλωστε, είναι η βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή. Μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 200 καταρτιζόμενοι σε θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αγροτουρισμό, την Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, την Αξιοποίηση αλλά και την Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, την Τυποποίηση και Συντήρηση Τροφίμων καθώς και την Τυροκομία. Παράλληλα, με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Μεσσηνία και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στην προώθηση πωλήσεων και στα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος πωλητής, από τον σύμβουλο εμπορικής ανάπτυξης Νεκτάριο Ζεϊμπέκη. Στην εκδήλωση επίσης, για το πώς ψωνίζει ο καταναλωτής, θα μιλήσει ο Π. Μπολέτος, με τον καθηγητή Α. Σκαλτσούνης, να παρουσιάζει στοιχεία για την επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και την ιδρύτρια εξαγωγικής εταιρείας αρωματικών φυτών, Ε. Κουτσοβούλου, να αναφέρεται στις προκλήσεις για μια νέα αγροδιατροφική επιχείρηση. Ο συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», Κ. Ανδριανόπουλος, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του project «Πολυστάρι» από το τμήμα του σεμιναρίου του «Αγροτουρισμού» και ο Φ. Παπαδόπουλος, από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του ΚΑΕΜ . Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι Σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
κλικ για μεγέθυνση