Ο Νίκας στηρίζει Μπουτάρη! – Σκληρή γλώσσα κατά της βίας από το δήμαρχο Καλαμάτας

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Στήριξη στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μετά την επίθεση που δέχτηκε από συγκεντρωμένους, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου μνημόσυνου για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καταδικάζοντας με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, τη βία που ασκήθηκε κατά του ομολόγου του.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Νίκας μάλιστα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για  ανεγκέφαλους και ανόητους, οι οποίοι έπληξαν την εικόνα της χώρας, με την αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιπατριωτική ενέργειά τους, καθώς το  περιστατικό, φιγουράρει… στο διεθνή Τύπο! «Είναι προφανές ότι πρέπει να καταδικάσουμε όλοι, κάθε μορφή βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Τα τελευταία χρόνια, η επιθετικότητα, έχει ξεπεράσει τα όρια και δε γενικεύω το θέμα, καθώς δε θέλω να υποβαθμίσω το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη, το οποίο πρέπει όλοι όσοι εκλέγονται, καθώς και οι φορείς, να καταδικάσουν. Έχουμε όλοι, πατριωτικό, δημοκρατικό και κοινωνικό καθήκον, να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του στο δήμαρχο, στον οποίο ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Ο Μπουτάρης, με την όλη πολιτική του, έχει βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να έχουμε διαφωνίες με τη μια ή την άλλη πλευρά, αλλά σε γενικό επίπεδο, το έργο του Μπουτάρη, γέρνει προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς έδωσε εξωστρέφεια στην πόλη, βοήθησε στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, ενώ είναι ένας από τους δημάρχους που μπορεί να μιλάει διεθνώς και να ακούγεται. Κρίμα, να βρίσκονται κάποιοι, να ξυλοκοπούν δημοσίως, έναν άνθρωπο 76 ετών, για κάτι το  οποίο είπε και δεν άρεσε σε κάποιους. Δηλαδή, αν λέμε κάτι και δεν αρέσει σε κάποιους ή αν δεν αρέσουν αυτά τα οποία λέμε εμείς, πρέπει να σηκώνουμε χέρι και να ξυλοκοπούμε αυτόν που εκφράζει αντίθετη άποψη;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος ωστόσο δε θέλησε να κάνει σχόλιο αναφορικά με τις δηλώσεις Μπουτάρη για τον Κεμάλ Ατατούρκ και να απαντήσει στο ερώτημα, αν ο ίδιος είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις, θα πήγαινε αργότερα, στο μνημόσυνο εκείνων για τους ποίους «χέστηκε» αν σκότωσε ο Ατατουρκ;

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα ξεκίνησαν, όταν πολλοί από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν ως φασίστες και Χρυσαυγίτες, ενοχλημένοι από την παρουσία Μπουτάρη, του ζήτησαν σε έντονο ύφος, να αποχωρήσει από την εκδήλωση τιμής και μνήμης, ύστερα από τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από 11 μήνες στο Greekreporter.com στο πλαίσιο του Concordia Summit στην Αθήνα. Στη συνέχεια βέβαια, το ύφος του δημάρχου που έκανε σα να… μην υπάρχει κανείς, στάθηκε αφορμή, οι φραστικές επιθέσεις και η δυσαρέσκεια από την παρουσία του, να δώσουν τη θέση τους σε χειροδικία και άλλες βίαιες εκδηλώσεις, που προφανώς και όλοι οι υγιείς Έλληνες καταδικάζουμε, αφού αυτή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, να είναι… λύση. Πριν 11 μήνες λοιπόν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια -όπως γιγαντώνουν… πολλά, πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο, Μέσα Ενημέρωσης- να υπερασπιστεί την τουριστική πολιτική, τόνισε πως «άνοιξε» την πόλη του στους Τούρκους, που ήθελαν να δουν τους τόπους των προγόνων τους, που υπήρχαν πριν τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών και πως γι’ αυτό, άνοιξε και το ίδιο το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΙΠΩΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΣΕ  ΥΦΟΣ… ΜΠΛΑΖΕ

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο βέβαια, χρησιμοποίησε την… απίστευτη φράση: «Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ήταν ο ιδρυτής της τουρκικής Δημοκρατίας και έφερε πάρα πολλές αλλαγές σε αυτήν. Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ή όχι…». Μια φράση, καταγεγραμμένη, η οποία ειπώθηκε και δεν αλλάζει! Ωστόσο, οφείλουμε να αναφέρουμε και τη συνέχεια, για την οποία, έχει επίσης γίνει πάρα πολύς λόγος και τα συμπεράσματα, δικά σας. «Αυτό που ξέρω, είναι ότι οι Τούρκοι αγαπούν τον Κεμάλ Ατατούρκ και κατά τον ίδιο τρόπο που εμείς πάμε στην Κωνσταντινούπολη και επισκεπτόμαστε την… άγια γη των πατέρων μας, με τον ίδιο τρόπο θέλουν και οι Τούρκοι να έρθουν στη Θεσσαλονίκη…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου, που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914 -1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 326.000-382.000 Ελλήνων, ενώ οι επιζώντες, κατέφυγαν στον Άνω Πόντο και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το ελληνικό κράτος, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Αρμενία, τη Σουηδία, ορισμένες ομοσπονδιακές δημοκρατίες της Ρωσίας, οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Αυστρία, την Ολλανδία, αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ