«Η μαμά είναι πάντα δίπλα σε μένα και τα δύο μικρότερα αδέλφια μου για να μας στηρίζει. Ειδικά παλιότερα μας έκανε όλα τα χατίρια, ακόμα και όταν ο μπαμπάς έλεγε “όχι”. Εκείνη έμπαινε μπροστά για να γίνει αυτό που εμείς επιθυμούσαμε» σχολιάζει στο People ο νεαρός αθλητής που προπονείται για τους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο.

Ήταν Ιανουάριος του 2012 όταν ο 12χρονος τότε Νίκος Παπαγγελής διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα. Έπειτα από πολλά χειρουργεία η καλύτερη επιλογή ήταν ο ακρωτηριασμός του αριστερού του ποδιού. «Η σχέση με τη μαμά μου δυνάμωσε περισσότερο όταν ξεκίνησε η περιπέτεια με την υγεία μου. Ήταν πρωί βράδυ στο πλευρό μου. Πολλά βράδια που δεν μπορούσα να κοιμηθώ η μαμά έμενε κοντά μου ξάγρυπνη μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Καταλάβαινε την ψυχολογία μου, μάλιστα όταν δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν, δεν με πίεζε, με άφηνε στην ησυχία μου. Αγαπιόμαστε πολύ» εξομολογείται με πλατύ χαμόγελο.

Λίγους μήνες μετά το τελευταίο του χειρουργείο, ο Νίκος πήρε μέρος σε αθλητικούς αγώνες. Η μαμά του ήταν εκεί και τον καμάρωνε με δάκρυα στα μάτια. «Για μένα ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός και η οικογένειά μου με στηρίζει πολύ. Η μαμά μου ήταν εκείνη που με πηγαινοέφερνε στις προπονήσεις μου».

Φέτος, ο Νίκος ενηλικιώθηκε και αποφάσισε να μείνει μόνος του. «Νομίζω πως η μαμά μου δεν μπορεί να το αποδεχτεί ακόμα. Όταν φεύγω από το σπίτι μου για να πάω μια βόλτα, εκείνη έρχεται κρυφά, καθαρίζει, πλένει, σιδερώνει τα ρούχα μου και μου φτιάχνει φαγητό. Της λέω πως μπορώ και μόνος αλλά δεν με ακούει» λέει γελώντας.

Πέρσι με τους δύο αδελφούς του της έκαναν ένα ξεχωριστό δώρο στη Γιορτή της Μητέρας. «Της πήραμε ένα ζευγάρι μπότες που ήθελε τόσο πολύ να αγοράσει, αλλά δεν το έκανε γιατί προτιμούσε να ξοδέψει τα χρήματά της για εμάς. Και φέτος, όμως, της ετοιμάζουμε μια πολύ ωραία έκπληξη».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.