Η αντιδικία ανάμεσα στην στην Πέμυ Ζούνη και την παραγωγό Μπέσσυ Γιαννακοπούλου έχει πολλές άγνωστες πτυχές. Ενάμιση χρόνο μετά την πρεμιέρα της πολλά υποσχόμενης θεατρικής παράστασης «...Και Ιουλιέτα», που έφερε μάλιστα οσκαρική υπογραφή, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε έντονη διαμάχη.

Οι άλλοτε στενές φίλες θα  λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια και σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΠΑΜ, έγινε γνωστή η μηνυτήρια αναφορά 84 σελίδων που κατέθεσε η Πέμυ Ζούνη εις βάρος της πρώην συνεργάτιδάς της την οποία κατηγορεί για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της αρπαγής.

Για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας βλέπουν άγνωστες λεπτομέρειες από την πλευρά της ηθοποιού. Οι περιγραφές της «ομηρίας» με δέλεαρ τις χρυσές παραγωγές σοκάρουν. Από την πλευρά της, η παραγωγός Μπέσσυ Γιαννοπούλου έχει προσφύγει επίσης στη δικαιοσύνη κατηγορώντας την ηθοποιό και την οικογένειά της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στο δικόγραφο, λοιπόν που υπογράφει ο ποινικολόγος Θέμης Σοφός, η ηθοποιός περιγράφει με πλήρη λεπτότητα τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγός και η συνεργάτιδά της Μαργαρίτα Γκινοσάτη «έστησαν» τη μεγάλη παγίδα, καθιστώντας  επί ενάμιση χρόνο όμηρο την Πέμυ Ζούνη σε ένα μικρό διαμέρισμα. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η Πέμυ Ζούνη επισημαίνει ότι οι «επενδυτές» της παράστασης που θα γινόταν την πίεζαν διαρκώς προκειμένου να έχει με τη Γιαννοπούλου μια πιο «ερωτική» σχέση! «Κάποια στιγμή άρχισα να διαμαρτύρομαι γιατί έβρισκα την επαφή μας αρκετά καλή και φιλικά ζεστή, ενώ εκείνος επέμενε ότι έπρεπε να “παίξουμε” αλλιώς» αναφέρει η Ζούνη αποδίδοντας στον φερόμενο ως εκπρόσωπο του σκηνοθέτη που θα αναλάμβανε την παράσταση Νικήτα Μιχακώφ κάποια μέιλ στα οποία της ζητεί να παίξουν «αγκαλίτσες» και γελάκια soft porn ώστε να πεισθούν οι επενδυτές για την πραγματικά καλή σχέση τους.

Η ηθοποιός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πίεση για πιο «εναλλακτική» συμπεριφορά συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού με την ίδια να νιώθει παγιδευμένη.