Δώρα Ζέμπερη: Στις 4 Ιουλίου κάθεται στο σκαμνί ο δολοφόνος της εφοριακού

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι κατέσφαξε την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο θα βρεθούν οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας στις 4 Ιουλίου όταν θα ξετυλιχτεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας το αιματοβαμμένο νήμα της άγριας δολοφονίας.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπίδης, που είχε συλληφθεί δέκα ημέρες μετά, ενώ αρχικά είχε ομολογήσει τη στυγερή δολοφονία της άτυχης κοπέλας με 14 μαχαιριές για να αρπάξει μόλις λίγα ευρώ και ένα κινητό, στη συνέχεια ανακάλεσε, θέτοντας στο στόχαστρο νέους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

«Είχα θολώσει, κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα. Το αίμα ήταν της κοπέλας, γιατί εγώ δεν είχα χτυπήσει» είχε πει στην πρώτη απολογία του και είχε προσθέσει με κυνικότητα πως μετά ψώνισε πρέζα από την πλατεία Βάθη, πήγε σπίτι και κοιμήθηκε για να ηρεμήσει!

Λίγες ημέρες αργότερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ανασκεύασε, υποστηρίζοντας πως τον προσέλαβαν για να βγάλει από τη μέση τη Ζέμπερη με αμοιβή λίγων χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις δικαστικές Αρχές.

«Η οικογένεια της Δώρας, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, περιμένει με ανυπομονησία την Τέταρτη 4 Ιουλίου, οπότε θα παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες στην ποινική δίκη σε βάρος του δολοφόνου της. Ως πολιτική αγωγή θα πράξουμε ό,τι απαιτείται για την καταδίκη του κατηγορουμένου και την παραδειγματική του τιμωρία» τόνισε η δικηγόρος της μητέρας και των αδελφών του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Ως πολιτική αγωγή από την πλευρά του πατέρα της εφοριακού θα παρασταθεί ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας, ο οποίος δήλωσε στην «Espresso»: «Αν μέσα από την αποδεικτική διαδικασία προκύψει ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, ηθικοί αυτουργοί και συναυτουργοί, θα πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για να ασκηθούν και νέες διώξεις».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ