Έβαλα το κορδόνι γύρω από το λαιμό του – Σοκάρει η παιδοκτόνος στην Πετρούπολη

Με σκυμμένο το κεφάλι και κρατώντας η μία το χέρι της άλλης οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή η 19χρονη, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο μωρό της και η 54χρονη μητέρα της.

Η 19χρονη, που ομολόγησε ότι η ίδια έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε μια ανεπιθύμητη κύηση έπειτα από μια περιστασιακή σχέση και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κρατήσει το βρέφος. Έτσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο. Η 54χρονη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν χθες, που ήταν η γιορτή της μητέρας.

Η κοπέλα προσπαθούσε με τα μαλλιά της να κρύψει το πρόσωπό της, ενώ η μητέρα της από την άλλη έδειχνε χαμένη, σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Ο δικηγόρος της 19χρονης, Σπ. Δημητρίου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν η νεαρή γυναίκα πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη ή άλλη ψυχογενή διαταραχή.

Η ίδια υποστήριξε στον ανακριτή ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό και ότι προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το πόρισμα του ιατροδικαστή.

«Εγώ δεν ήθελα να το σκοτώσω, έβαλα το κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού για να σταματήσει να κλαίει. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη. Το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει και ζήτησα από τη μάνα μου να μου φέρει χαρτοπετσέτες για να του βάλω στο στόμα και να σκουπίσω τα αίματα…», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την προανάκριση από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η 19χονη που συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι πατέρας του παιδιού είναι ένας νεαρός τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook, είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί του λίγες φορές και μετά εξαφανίστηκε. «Άργησα να καταλάβω ότι ήμουν έγκυος και έφτασα σχεδόν επτά μηνών. Τότε δεν μπορούσα να το κρύψω άλλο και το κατάλαβε η μητέρα μου», κατέθεσε ακόμα η 19χρονη! Η 52χρονη μητέρα της αρνείται ότι τη βοήθησε στον τοκετό, παραδέχεται ωστόσο ότι ήταν εκείνη που άφησε το άψυχο σώμα του μωρού στον κάδο των σκουπιδιών….

Η μητέρα της από την άλλη υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της μέχρι τη στιγμή του τοκετού και ότι τη βοήθησε να γεννήσει μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα κατάλαβε ότι ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα και η εγκυμοσύνη προέκυψε από ευκαιριακή σχέση που είχε.

Μέχρι τη στιγμή του τοκετού είχε καταφέρει να κρύψει την εγκυμοσύνη της από όλους, καθώς είχε αρκετά περιττά κιλά.

Ωστόσο, μετά τον εντοπισμό του νεκρού βρέφους και μετά από συνεχείς έρευνες από την αστυνομία, κάποιοι γείτονες είχαν επισημάνει μια αλλαγή συμπεριφοράς στη 18χρονη.

Έτσι μετά από τεστ DNA που έκαναν αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών σε δέκα κορίτσια της γειτονιάς από 17 έως 20 ετών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη μητέρα του άτυχου βρέφους που ήταν η 18χρονη.

Σε βάρος της κοπέλας ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Η 19χρονη το σκότωσε και η μητέρα της το ξεφορτώθηκε – Σοκάρει η βρεφόκτονος

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ